“Акваріум” для… поросят, затишок для телят

Завдяки збалансованій кормовій базі, впровадженню прогресивних технологій в агропідприємстві підвищується продуктивність поголів'я, зростають надої молока. Цьогорічний валовий надій, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, зріс майже на 100 тонн і зараз становить близько 1700 тонн. Середній надій молока на корову – понад 2250 кілограмів. До того ж у господарстві зростає й кількість поголів'я худоби.
– Щоб порятувати молодняк від неймовірної спеки, на території господарства ми створили так званий акваріум, де нині утримуємо 220 поросят, – пояснює наше зацікавлення незвичайними спорудами головний зоотехнік СПОП "Нива" Тетяна Горбуля. – Взагалі ж прагнемо створити належні умови утримання для всього поголів'я. Адже дбайливого ставлення до корівки чи поросяти нічим не заміниш. Ми вдячні, що допомагають нам у цьому й школярі.
У СПОП "Нива" велику увагу приділяють вирощуванню кормових культур, розповів керівник господарства Володимир Нікітенко. Значні площі займають поля кукурудзи, соняшнику, проса, гречки, гороху.
Завдяки наполегливості, ефективно організованому виробничому процесу СПОП "Нива" нині – серед лідерів сільськогосподарського виробництва Гадяцького району.

Вікторія БЕЗДУДНА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.