На вістрі проблем, продиктованих часом

Зазначалося, що потребують капітального ремонту покрівлі дитячого та поліклінічного відділень у Козельщинському районі, незадовільний стан підготовки до роботи в осінньо-зимовий період у Глобинській, Семенівській, Кременчуцькій, Новосанжарській, Пирятинській центральних районних лікарнях. Для виправлення ситуації, що склалася, спрямовуються відповідні ресурси.
Про стан виконання Указу Президента України “Про підготовку та участь спортсменів України в Олімпійських, Параолімпійських і Дефлімпійських іграх, Всесвітніх універсіадах, чемпіонатах світу та Європи” розповів начальник управління з питань фізичної культури і спорту Віктор Пожечевський. Він відзначив, що в області проводиться робота з розвитку та ефективного функціонування системи підготовки спортсменів вищої кваліфікації та олімпійського резерву. Є певні зрушення у підготовці спортсменів – учасників Олімпійських ігор.
В області діють 57 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, із них 2 – спеціалізовані, в яких до систематичних занять з обраного виду спорту залучено 16 705 дітей та підлітків.
Стурбованість викликає відсутність власної спортивної бази у більшості спеціалізованих закладів. Вони потребують уваги на державному рівні.
Йшлося на нараді також про стан справ у агропромисловому комплексі, зокрема про ціни на хліб та цукор. Голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко закликав зробити все можливе, щоб уникнути підвищення ціни на хліб, іншу сільськогосподарську продукцію.
Про стан техногенно-екологічної безпеки, надзвичайні події та ситуації, які виникли на території області, доповів начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації Михайло Андрусенко. Зокрема він підкреслив, що на залізничних станціях Яреськи та Руденківка створено запаси води, щоб у разі необхідності можна було швидко заправити пожежні машини. У вихідні, 7 та 8 серпня, працювали лісова охорона і патрулі ДАІ. Доступ до лісів було перекрито, а про уникнення пожеж дбають не лише спеціально створені штаби, а й керівники сільських рад, які проводять, зокрема, й роз'яснювальну роботу з населенням.

Лідія ВІЦЕНЯ
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.