З Полтави – на олімпійську арену

– Це велика честь для Полтавщини, бо не у кожній області є людина, яка зможе представити Україну на таких масштабних змаганнях, – зауважив заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Валерій Пархоменко.
Він побажав Марії успіхів і впевненості у своїх силах. За словами Валерія Пархоменка, на винагороду спортсменам, які посіли призові місця на міжнародних змаганнях, цього року в обласному бюджеті передбачено 300 тисяч гривень.
Начальник управління з питань фізичної культури і спорту облдержадміністрації Віктор Пожечевський пообіцяв разом із міським головою Полтави Андрієм Матковським посприяти у придбанні для спортсменки нової сучасної байдарки. Коштує вона 50 тисяч гривень.
У відповідь Марія Кічасова запевнила, що зробить усе можливе, щоб достойно показати себе на Іграх. До речі, ліцензію на участь у змаганнях Марія Кічасова отримала за результатами чемпіонату України серед юніорів 1992–1993 років народження, де посіла перше місце у своїй дисципліні. До списку юних олімпійців полтавку включили на засіданні виконкому Національного олімпійського комітету. Окрім неї, нашу державу представлять в Сінгапурі 54 спортсмени у 18 з 26 видів спорту.
Веслуванням на байдарках і каное Марія почала займатися у Полтавській дитячо-юнацькій школі фізкультурно-спортивного товариства «Україна». Згодом стала майстром спорту. Цього року її зарахували до обласної школи вищої спортивної майстерності. Тренується спортсменка у заслуженого тренера України Сергія Кічасова. Сподіваємося, що І юнацькі Олімпійські ігри стануть для неї першими зірковими кроками на шляху до світового визнання.

Тетяна ПОНОМАРЕНКО
Журналіст
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.