Премія імені Сидора Ковпака

Головна мета заснування премії його імені – сприяти військово-патріотичному вихованню молоді. Відзнака вручатиметься щорічно в День захисника Вітчизни.
Згідно з Положенням, Полтавська обласна премія імені С.А.Ковпака присуджується ветеранам Збройних сил, учасникам бойових дій на території інших держав, митцям, військовослужбовцям, представникам учнівської (студентської) молоді, громадськості за значний особистий внесок в утвердження спадкоємності й примноження вітчизняних військово-патріотичних традицій, підняття престижу військової служби, формування у молоді почуття патріотизму, зразкову військову службу.
Премія присуджується у таких номінаціях:
• “Урок мужності” – за пошукову роботу, практичне втілення ідей військово-патріотичного виховання;
• “Мистецький арсенал” – за створення літературних, музичних творів, творів образотворчого мистецтва, фото-, теле- та кіноробіт на військово-патріотичну тематику;
• “Солдат року” – за зразкове несення військової строкової служби;
• “Військова звитяга” – за активну роботу з молоддю учасників бойових дій;
• “Власним прикладом” – за благодійну допомогу ветеранам війни та праці (без вручення грошової винагороди).
Пропозиції про присудження премії вносять державні органи, органи місцевого самоврядування, творчі спілки, громадські організації, командування військових частин, адміністрації (ректорати) загальноосвітніх та вищих навчальних закладів 1–4 рівнів акредитації щорічно до 30 грудня. У листі-клопотанні вказуються дані кандидата, зазначається його конкретний внесок у справу військово-патріотичного виховання або наводиться інформація щодо досягнень при проходженні військової служби (для військовослужбовців). До листа, завіреного підписом керівника організації чи військової частини та печаткою, додається ксерокопія паспорта (військового квитка) та ідентифікаційного коду претендента.
Документи на здобуття премії подаються за адресою: м. Полтава, вул. Жовтнева, 45, обласна рада,
к. 423, 424.
Рішення журі про присудження премії оприлюднюється у засобах масової інформації. Лауреатам премії вручаються диплом і грошова винагорода в розмірі 1200 гривень, крім номінації “Власним прикладом”.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.