Найкращу техніку – в надійні руки

Урочистості з нагоди цієї події відкрив генеральний директор ТОВ “Агрофірма імені Довженка” Віктор Скочко. Він подякував запрошеним і всім, хто прийшов на майдан у центрі селища, щоб розділити радість із трудівниками полів напередодні весняного старту аграріїв.
Оплесками зустріли присутні генерального директора агропромхолдингу “Астарта-Київ” Віктора Іванчика і вручили йому запашний коровай, спечений лютенськими господинями. (Сільгосппідприємство села Лютеньки Гадяцького району також входить до холдингу “Астарта-Київ”).
ВІктор Петрович поділився спогадами про своє дитинство, коли він 41 рік тому став працювати помічником тракториста на Т-74. Нинішня техніка – не рівня тій, що була колись, і він дуже гордий із того, що долучився до позитивних змін в аграрному секторі області. Віктор Іванчик повідомив, що холдинг і в подальшому планує оновлювати парк сільськогосподарської техніки, щоб ефективно вести аграрний бізнес. Так, тільки в цьому році передбачається придбати сучасну техніку ще на 200 мільйонів гривень. Це дозволить із оптимізмом дивитися в майбутнє, працювати, застосовуючи найсучасніші методи і технології.
"Ми не повинні мати почуття меншовартості, – наголосив він. – Наші механізатори вміють працювати не гірше, а навіть краще, аніж закордонні фермери". А далі навів такий красномовний приклад. Коли керівник і власник потужної американської компанії "Еміті текнолоджі" побачив, які результати демонструють українські механізатори на комбайнах "ВІК" і сівалках "Вілл Річ", скільки гектарів обробляють, він був дуже вражений і відверто сказав, що американські фермери не використовують і половини потужностей згаданої техніки.
Генеральний директор компанії "Астра", через яку надійшла чергова партія новітніх тракторів, Олексій Колотурський вважає за велику честь, що керівництво агропромхолдингу виявило таку довіру "Астрі", й запевнив: працівники компанії зроблять усе від них залежне, аби потужні "сталеві коні" полегшили важку хліборобську працю.
Присутніх на святі привітав представник німецької фірми "Фендт" пан Цейтлер.
– Завод-виробник цієї техніки, що тут продемонстрована, розташований у Баварії, – повідомив він. – Баварія більше відома такими марками автомобілів, як БМВ та "Ауді". Але все більшу популярність в Україні здобувають і наші трактори марки "Фендт". Вони відповідають найвищим професійним вимогам. Ми раді, що агропромхолдинг "Астарта-Київ" надав можливість своїм механізаторам працювати на нашій техніці.
Групі механізаторів було вручено ключі від тракторів, що мають одну "хитрість" – вони з дистанційним управлінням. Першими ці ключі отримали механізатори ТОВ "АФ імені Довженка" Микола Курінний, Володимир Шульга та Олег Вархусьов.
Урочистості з вручення тракторів агроформуванням, що входять до агро-
промхолдингу "Астарта-Київ", перетворилися на свято проводів зими та зу-
стрічі весни. Пролунало багато пісень у виконанні аматорів художньої самодіяльності з Диканського району, всі бажаючі могли поласувати варениками, млинцями, козацькою кашею, пампушками з салом, чаєм із медом, причому безкоштовно. Свято вдалося на славу.

Ярослав ПРОЦЬ,
Олег ЖУРАВЛЬОВ,
Валерій ЧЕРКАС.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.