Валерій Асадчев: “Полтавщина – то любов на все життя”

На прес-конференції Валерій Асадчев відповів на запитання журналістів та інтернет-користувачів сайта “Новини Полтавщини”. Пропонуємо читачам відповіді на деякі з них.
– Чи пропонував Вам новий Президент продовжити діяльність на посаді голови облдержадміністрації?
– Мені ніхто нічого не пропонував. Я чекаю, коли буде призначений новий голова облдержадміністрації, щоб передати йому владу, як Ющенко передав її Януковичу – чемно і демократично… Коли буде призначений новий голова облдержадміністрації і ми передамо владу, я не знаю.
– Ваші найбільш негативне і позитивне враження від роботи на посаді голови облдержадміністрації?
– Не можу сказати, що було багато негативного. Єдине, що згадується, – конфлікт навколо встановлення пам'ятника Івану Мазепі. Мені неприємно, що була домовленість і обіцянка з боку міського голови Полтави, а потім – одностороння відмова…
Можу назвати багато позитивних прикладів, які у нас були з головою обласної ради Олександром Удовіченком. Я не пригадую, де б ми з ним не знаходили спільної мови. І сесії у нас зараз відбуваються дуже коректно, без проблем. Це – робота двох керівників на спільне порозуміння, дотримання своїх зобов'язань.
Найбільший позитив отримав від природи Полтавщини. Коли в мене бували напружені робочі дні, то, щоб розвіятися, їхав машиною по області. Коли в жнивну пору бачиш золотаві поля, ця неймовірна природа настільки надихає, що все здається прекрасним і чудовим в усьому світі. Сам Господь Бог створив цю землю. У мене найкращі враження від Полтавщини. Це – любов на все життя.
– Якими б досягненнями могли похвалитися?
– Передусім відзначу, що за період нашої роботи ми нічого не зруйнували. Можу назвати і показати багато об'єктів, які залишаємо збудованими. Насамперед, агропромисловий комплекс, де фактично відбудували цілу систему та інфраструктуру. Також практично завершили газифікацію області. Газифіковані території надалі стануть привабливими для залучення інвестицій. Ще ми зробили серйозний “прорив” у питанні здорового способу життя, будівництва штучних майданчиків, спортивної інфраструктури та розвитку зеленого туризму.
– На сесії обласної ради прийнято звернення, у якому наголошується, що аграріям потрібно 700 мільйонів гривень на проведення весняно-польових робіт… Прокоментуйте, будь ласка.
– Я думаю, що по весняно-польових роботах, якщо взяти наявність коштів, готовність складає 70–80 відсотків. У нас майже весь аграрний сектор – приватний. Він не чекатиме, доки йому щось виділить уряд.
Проблема, над якою ми зараз працюємо, – це кредити. Допоможе держава на 700 мільйонів гривень – прекрасно, допоможе на 7 мільярдів – ще краще. Тоді трудові затрати будуть набагато менші. Я не знаю, зробить уряд це чи ні, але він зобов'язаний підтримати посів цукрових буряків.
Щодо своїх подальших планів, то Валерій Асадчев зізнався, що у найближчий рік хотів би грунтовно зайнятися підготовкою до захисту докторської дисертації. Але із політикою прощатися не збирається. У команді Віктора Ющенка балотуватиметься на майбутніх виборах до Верховної Ради, щоб спробувати втілити у життя низку своїх законопроектів. А оскільки йому болить і доля Києва, то, цілком ймовірно, візьме участь у виборах міського голови столиці. Втім, як зазначив Валерій Асадчев, за певних обставин він може й залишитися на посаді голови Полтавської облдержадміністрації.

Анатолій ВАСЕВИЧ
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.