Теплий “ЕнергоДім”

– Впроваджувати енергозберігаючі технології – це вимога часу, і три останніх роки ми приділяємо значну увагу цим проблемам, – підкреслив голова облдержадміністрації Валерій Асадчев, відкриваючи виставку. – Днями розглядали вагому інвестиційну пропозицію – близько 30 мільйонів доларів, –  що дає можливість використовувати в ширшому масштабі технологію обігріву приміщень за рахунок стоків, вже запроваджену на підприємстві "Полтававодоканал".  У Лубнах зараз розробляється система обігріву за рахунок акумуляції електроенергії в нічний час, працюємо також над питаннями використання біологічного палива, сонячної енергії, які можна застосовувати в окремих сегментах господарства.
– Проведення виставки з  такої теми – надзвичайно важливий етап в енергетичній модернізації країни, переході на нові технології і розробки з тим, щоб зекономити використання газу. Такий аспект має бути головним і для наукових організацій, і для державної влади, і для комунальних підприємств, – переконаний директор Інституту технічної теплофізики Національної академії наук України Андрій Долінський.  
Під час роботи "ЕнергоДому-2009" відбувся науково-практичний семінар з модернізації комунальної теплоенергетики регіонів України, з розробки схем енергопостачання населених пунктів, сучасних матеріалів для реконструкції будівель.
На виставці були представлені будівельні й обробні матеріали та інструменти, проекти ландшафтного дизайну, реставрації, енергозберігаючі технології та послуги.
Приміром, представник полтавського приватного підприємства "Костенко" Валерій Горобець презентував на "ЕнергоДомі" нову систему опалення житлових, дачних, офісних, шкільних приміщень економічною обігрівальною плівкою. "Очікую від цього заходу нових ділових контактів і розширення кількості споживачів такої продукції, адже за екологічно чистими енергозберігаючими технологіями – майбутнє",  – говорить фахівець.
“Зоря Полтавщини”, 2 стор., 11_09_09
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.