Полтавщина

Тривають останні приготування до концерту та виставок народних майстрів, і саме про них йшлося на нараді, яку провів голова обласної державної адміністрації Валерій Асадчев. Як повідомили учасники наради, відповідальні за  організацію поїздки та творчого звіту полтавців,  нині всі проблеми уже вирішені: є кошти для поїздки – 500 тисяч гривень, готова програма концерту, в якому візьмуть участь (разом із народними майстрами) близько 700 полтавців.
Відомо, що наші земляки, які живуть у столиці, та кияни уже чекають своїх гостей. На сцені Палацу буде пошановано вихідців із Полтавщини – видатних земляків.
За програмою планується, що відкриє звіт полтавців Президент України Віктор Ющенко.
Про виступ наших земляків на столичній сцені ми розповімо читачам після повернення зі столиці.

Безцінний дар миру
Прес-служба облдержадміністрації

Для нас мир – це повсякденна реальність: на наших вулицях спокійно, наші діти ходять до школи… Проте для мільйонів людей, які живуть в атмосфері не-
стабільності й страху, мир – лише мрія.
Двадцять п'ять років тому Генеральна Асамблея ООН проголосила 21 вересня  Міжнародним днем миру – днем загального припинення вогню і відмови від насильства. З 2002 року на державному рівні його відзначають в Україні, підтверджуючи відданість нашої країни ідеалам миру. У цей день люди усього світу, висловлюючи підтримку Організації Об'єднаних Націй у боротьбі проти воєн і воєнних конфліктів, беруть участь у ході за мир.
Активним учасником цього заходу є Всесвітня федерація ветеранів війни. Членом цієї організації є і Міжнародна українська спілка учасників війни.
У містах та райцентрах Полтавщини "Марші миру" пройдуть у день їхнього визволення від німецько-фашистських загарбників.

З Дніпра до Амуру – за 78 днів
Вікторія БЕЗДУДНА
“Зоря Полтавщини”

78 днів тривала велоподорож із Комсомольська Полтавської області до Комсомольська-на-Амурі (Хабаровський край, Росія) нашого земляка Олега Рябо. Він здійснив велопробіг загальною протяжністю десять тисяч кілометрів.
Олег розповів, що таким чином він здійснив свою мрію – на звичайному велосипеді добрався з українського Комсомольська до російського. До велопробігу готувався рівно рік. А з собою в дорогу взяв лише найнеобхідніше і, звичайно ж, фотоапарат.
Олег Рябо вже збирається до кругосвітньої веломандрівки. Тож далі буде…

Порушено антимонопольні справи
Тетяна ГЛУШКО
“Зоря Полтавщини”

Витратити гроші й втратити здоров'я ризикують ті,  хто купує медпрепарати не за призначенням лікаря, а повіривши "переконливій" рекламі.    
Так, значний перелік онкологічних, хронічних, вікових захворювань та захворювань статевої системи обіцяли вилікувати в рекламі ліків "Грінізація" та "Апіфор-2". Проте санітарно-епідеміологічна експертиза з перевірки згаданих медичних препаратів показала, що "Грінізацію" можна застосовувати лише за рекомендацією лікаря як харчову добавку і лише у поєднанні з іншими лікарськими засобами, тобто сам препарат не лікує.  А капсули "Апіфор-2" призначені винятково для лікування захворювання кишечнику.       
Полтавське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України порушило антимонопольні справи проти ТОВ "Ворлд Грінізейшен систем" (м.Київ) та ПП "Медичний центр "Амулет здоров'я" (м.Київ) за ознаками недобросовісної конкуренції, зокрема за розміщення неправдивої інформації, що вводить в оману споживача.
“Зоря Полтавщини”, 2 стор., 11_09_09

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.