Прогресивні технології, висококваліфіковані спеціалісти

Тоді видобувати вуглеводні доводилося у непростих умовах: не було відповідного обладнання, не вистачало досвіду… Нині ж ГПУ "Полтавагазвидобування" працює за найсучаснішими  технологіями з використанням високопродуктивного обладнання. Підприємство об'єднує чотири промисли з видобутку природного газу, газового конденсату та нафти, на території яких розробляється більше 35 родовищ. Серед найперспективніших – Яблунівське і Тимофіївське. У 2009 році було відкрито й облаштовано Ливенське родовище.
Обсяг геологорозвідувальних робіт, які проводить підприємство, не зменшується, навіть незважаючи на кризові явища у вітчизняній економіці. Зокрема, за вісім місяців поточного року на розвідувальне буріння було витрачено майже 292 млн гривень, а в минулому році – 259 млн. Видобуток газу за цей період у порівнянні з минулорічними показниками зріс на шість  відсотків і склав 3 млрд 657 млн м2, було також видобуто 283 тис. т газового конденсату, 83 тис. т нафти, вироблено майже
31 тис. т скрапленого газу, 30 тис. т сировини для виготовлення бензину. З червня цього року освоєно виробництво електроенергії на ГС "Солоха" для власних виробничих потреб. Увесь газ, який видобуває ГПУ "Полтавагазвидобування", використовують для комунально-побутових потреб населення, зокрема на індивідуальне опалення приватних будинків.
Серед проблем, які уповільнюють роботу нафтогазодобувних підприємств нафтогазового сектора, – недостатнє фінансування, занадто ускладнена процедура отримання документів, які посвідчують право на відвід землі для постійного чи тимчасового користування з метою видобутку корисних копалин, зволікання з продовженням дії ліцензій на користування надрами.
І все ж підприємство продовжує розвиватися. Запорука його розвитку і зміцнення позицій у нафтогазовому секторі економіки України – кількатисячний злагоджений колектив висококваліфікованих спеціалістів, який своєчасно виконує і нерідко перевиконує державні замовлення з видобутку вуглеводнів.
“Зоря Полтавщини”, 3 стор., 11_09_09
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.