Демидівський довгобуд

Хоч-не-хоч, а мусиш витрачати увесь вільний час на таку невдячну справу. Інакше можна й замерзнути. А наступного дня, щоб розтопити грубу знову, її неодмінно треба почистити від попелу та залишків "чорного золота"…
Можна тільки уявити, з яким душевним тягарем зустрічають ще один опалювальний сезон мешканці Демидівської сільської ради Кременчуцького району. Минуло три роки по тому, як державна і місцева влада подарувала їм надію на появу "блакитного вогника" в їхніх оселях. І не тільки пообіцяла, а й багато зробила, щоб надія стала реальністю. Але закінчити розпочате поки що не вдається.
Як розповів голова Кременчуцької районної ради Олександр Степаненко, з 19 сільських рад Кременчуцького району Демидівська – єдина, де ще немає газу. Проблема полягала в тому, що села сільради знаходяться на протилежному від газової магістралі березі річки Псел, тому підвідний газопровід треба було перевести через водний простір. Це забрало багато часу й коштів. У будівництво газогону довжиною 8,7 км уже вкладено понад 2 млн грн бюджетних коштів. Мешканці організували кооператив і також з кожного двору внесли по три тисячі гривень на прокладення розподільних газопроводів. Залишилося збудувати шкафний і газорозподільний пункти, а на це не вистачає 500–600 тис. грн. Замовник цього будівництва – обласне управління капітального будівництва, якому поточного року на завершення робіт грошей із бюджету не виділено.
– Ми намагаємося на всіх рівнях ставити цю проблему. Мешканці Демидівської сільської ради вже навіть обговорювали питання щодо збору власних коштів. Але для цього з кожного двору треба зібрати ще по 7–8 тисяч гривень. За нинішньої скрути таких грошей у людей немає, – наголосив голова районної ради.
У дні святкування 18-ї річниці незалежності нашої держави до села завітав народний депутат України Микола Кульчинський, щоб покласти квіти до пам'ятника Великому Кобзареві. На мітингу зайшла мова й про проблему з газифікацією. Народний депутат пообіцяв допомогти з її розв'язанням, бо, на його переконання, 600 тисяч для держави – це ті кошти, які можна вишукати. Якщо не вийде внести поправки до Державного бюджету на 2009 рік, то вже на наступний така пропозиція обов'язково буде подана, запевнив народний обранець.
Тож мешканці Демидівки з нетерпінням чекають, коли ж на довгобуд звернуть увагу урядовці й своїм рішенням зігріють не тільки їхні домівки, а й зболені душі.
“Зоря Полтавщини”, 3 стор., 11_09_09
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.