“Гаряча лінія” для підприємців

Відкриваючи нараду, Юлія Тимошенко наголосила, що останнім часом уряд приділяє особливу увагу розгляду питань, пов'язаних із розвитком підприємництва в Україні. Протягом двох годин Прем'єр-міністр у прямому режимі слухала розповіді підприємців про труднощі, з якими вони стикаються у виробничій діяльності.
Озвучені проблеми умовно можна поділити на дві частини. Перша – це порушення прав підприємців владою у регіонах. Хоча кожен випадок має свої нюанси, але всі порушення типові, й насправді їх тисячі в Україні, переконана Юлія Тимошенко. Другу частину становили дзвінки щодо необхідності внесення змін у законодавство. Підприємці наголошували, зокрема, на тому, що давно настав час законодавчо заборонити нелегальні автоперевезення, стягнення плати за додаткові послуги у ДАІ, у фармацевтичній сфері; необхідно спростити процес реєстрації підприємцями найманих працівників і водночас внести зміни у систему допомоги безробітним, яка почасти стимулює небажання людей працювати. Підприємець із Кременчука порушив актуальну для всієї країни проблему недосконалості механізму проведення аукціонів при виділенні земельних ділянок для ведення бізнесу.
З усіх порушених питань Прем'єр-міністром дано доручення проаналізувати, узагальнити і внести пропозиції для усунення недоліків. Із низки питань вже найближчим часом буде проведено наради за участю підприємців. Юлія Тимошенко нагадала телефон "гарячої" урядової лінії, на яку щодня можуть звертатися підприємці:
8-800-507-30-90. Голів обласних і районних держадміністрацій, міських голів зобов'язано організувати на місцях "гарячі" телефонні лінії для підприємців. Водночас щотижня уряд чекатиме конкретних пропозицій від місцевих органів виконавчої влади щодо удосконалення діяльності підприємців.
“Зоря Полтавщини”, 2 стор., 11_09_09
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.