Полтавщина

Голова Полтавського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Володимир Оніщенко назвав позицію керівників лікарень безвідповідальною. Адже вони не провели конкурсні процедури, коли обирали постачальника продуктів харчування, що дозволило б використати бюджетні кошти ефективно. Проти перелічених районних лікарень порушено антимонопольні справи за ознаками антиконкурентних узгоджених дій.
Результати перевірок ще однієї районної лікарні – Диканської – передадуть до прокуратури, де з'ясовуватимуть, чому для лікарняного закладу продукти харчування закуповував відділ освіти райдержадміністрації.

"Світлана" дарує затишок
Микола БЕЗНОС
“Зоря Полтавщини”

На 260-му кілометрі автошляху Київ–Харків подорожуючих зустрічає затишне кафе “Світлана” агрофірми “Україна” Великобагачанського району. Зали і літні майданчики оформлені у національному стилі. На прилеглій території квітнуть близько 200 кущів троянд, ростуть голубі ялинки та інші дерева, які створюють прохолоду й комфорт відвідувачам.
Досвідчені кухарі Оксана Кишкань і Людмила Якименко готують смачні страви української кухні з екологічно чистих продуктів, вирощених в агрофірмі.
Відкривши цей комплекс, керівництво сільгосппідприємства створило понад 50 робочих місць для селян.

Підпільні "КрАЗи" із Соснівки
Тетяна ГЛУШКО
“Зоря Полтавщини”

Співробітники управління податкової міліції ДПА у Полтавській області викрили підпільний цех із виробництва вантажівок “КрАЗ” в селі Соснівка Кременчуцького району. В ході розслідування складної кримінальної справи про фіктивні підприємства області, що “допомагали” іншим компаніям ухилятися від сплати податків, у поле зору правоохоронців потрапив підприємець із села Соснівка, який був клієнтом фіктивних компаній. Як виявилося, він купував запчастини, переобладнував старі автомобілі “КрАЗ” та продавав їх. Підприємець часто використовував невідповідні деталі, тому налаштоване ним “виробництво” мало потенційну аварійну небезпеку. За рік підпільний цех випускав близько ста автомобілів.  
Слідство триває.

Нове обладнання для обласного радіо
Прес-служба облдержадміністрації

Фонотека обласного радіо обласної державної телерадіокомпанії “Лтава” налічує близько 50 тисяч записів на застарілих плівках, найдавніші з яких датуються 1952–1954 роками. Щоб зберегти пісенно-музичну спадщину Полтавщини для майбутніх поколінь, записи необхідно переписати на СD-диски. Та без спеціальної техніки це зробити неможливо.
Але проблему вирішили. На останній сесії обласної ради депутати підтримали пропозицію щодо забезпечення обласного радіо новим сучасним обладнанням. Для придбання нової техніки виділено 100 тисяч гривень. На ці кошти придбають станцію обробки аудіозапису з програмним забезпеченням, звукові мікшерні пульти, контрольні акустичні монітори, дублікатор та іншу необхідну апаратуру.
“Зоря Полтавщини”, 2 стор., 8_09_09

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.