У дусі українських православних традицій

Для своїх духовних наставників (адже в останню зміну тут діяв Православний табір, який організувала Українська православна церква Київського патріархату) діти підготували цікаву концертну програму, виконавши власні твори та відомі українські пісні.
Саму ідею організації Православного табору голова облдержадміністрації назвав дуже вдалою, відзначивши, що це змалку прищеплює хлопчикам і дівчаткам любов до Бога та християнських цінностей.
– Церква обов'язково має брати на себе велику соціальну, гуманітарну і виховну місію. І те, що сьогодні Київський патріархат зробив перші кроки в цьому плані, – це прекрасно! Ми будемо всіляко сприяти тому, щоб церква й надалі несла таку місію. В цьому є наша спільна зацікавленість, – зазначив Валерій Асадчев.
У свою чергу, єпископ Полтавський і Кременчуцький УПЦ Київського патріархату Федір щиро подякував Валерію Асадчеву та директору табору Людмилі Сердюк за ту допомогу, яку здійснювали ОДА і керівництво закладу для організації Православного табору. Ця практика існує з минулого року, коли в Головачі відпочило 70 дітей. Цього ж року до "Маяка" приїхало вже понад 200 хлопчиків і дівчаток з усієї України. Робота табору, за словами владики, організована в дусі українських православних традицій та культури. Тут вони можуть виявити свої творчі здібності, займаючись у тому чи іншому гуртку. "Діти вчаться молитов, діти вчаться співати разом, що їх дуже згуртовує", – відзначив владика Федір.
Підсумовуючи результати літньої оздоровчої кампанії, голова облдержадміністрації відзначив, що вона пройшла досить вдало. В області вдалося в повному обсязі зберегти мережу позаміських дитячих таборів, значно підсиливши їхню інфраструктуру. Загалом на Полтавщині тими чи іншими формами відпочинку було охоплено понад
70 тисяч дітей, а на проведення оздоровчого сезону вдалося залучити більше 20 мільйонів гривень із обласного, місцевих та державного бюджетів, а також спонсорських та профспілкових внесків. І головне, що відпочинок дітей не затьмарила жодна прикра подія.
“Зоря Полтавщини”, 3 стор., 2_9_09
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.