Спорт

В складі столичних футболістів у другому таймі на поле на заміну вийшов Андрій Шевченко і зумів відзначитися, на 92-й хвилині реалізувавши пенальті. Тож Шева відкрив рахунок своїм забитим голам в українській Прем'єр-лізі після десятирічної перерви.
– Я докладу максимум зусиль, – повідомив він представникам ЗМІ, – щоб команда, до якої я повернувся, успішно зіграла в Лізі чемпіонів. Бажання грати у футбол повинно бути однаковим у будь-якому віці – коли ти тільки-но починаєш свій шлях чи  коли тобі вже під сорок. Я отримую задоволення від футболу, тому продовжую грати й інших цілей перед собою не ставлю.

Подвійне "золото"
Олександр ЯКОВЛЄВ
Журналіст

Комсомольчани Антон Павлиш та Артем Таньшин стали чемпіонами світу з фрі-файту. В змаганнях, що тривали в португальському Візеу, взяли участь двісті спортсменів із сімнадцяти країн. Збірна України була представлена п'ятьма спортсменами, два з яких стали чемпіонами, решта – бронзовими призерами.
У ваговій категорії до 62 кг Артем Таньшин провів чотири поєдинки. У фінальному двобої наш земляк здолав португальця, застосувавши больовий прийом на третій хвилині. Антону Павлишу для перемоги у фіналі вагової категорії до 74 кг вистачило двох хвилин.
На чемпіонаті світу наших хлопців підтримували тренер Володимир Шемаров та почесний президент обласної федерації фрі-файту Євген Мельников. Організувати поїздку до Португалії допомогли міський голова Комсомольська Сергій Супрун, почесний голова обласної федерації фрі-файту Віталій Хан, керівники компанії "Феррошлях" та ТОВ "Славутич-Руда-Україна", обласне управління з фізичної культури та спорту, а також Олександр Павлиш та Сергій Таньшин – батьки чемпіонів.

Полтавка – чемпіонка світу
Олександр ЯКОВЛЄВ
Журналіст

Дванадцятирічна полтавка Валерія Кришталь стала чемпіонкою світу зі стокліткових шашок на змаганнях, що проходили в голландському Амстердамі. Наша спортсменка в категорії "молодші кадети" перемогла в блискавичних шашках. Боротьба за перше місце була напруженою, з 24 учасниць три набрали рівну кількість очок – по 14. Валерія випередила своїх конкуренток із Росії та Білорусі за рахунок кращого коефіцієнта. У турнірі з класичних шашок Кришталь посіла десяте місце.
Всього ж у чемпіонаті взяли участь 235 спортсменів із 16 країн. У складі української збірної змагалися 16 шашкістів. Та лише на честь однієї спортсменки з нашої країни – Валерії Кришталь – звучав Державний гімн України.
У загальнокомандному заліку збірна України зі стокліткових шашок посіла п'яте місце.

Турнір визначив кращих
Володимир ВИСОЦЬКИЙ
Журналіст

323 спортсмени взяли участь у ІІ міській міжгалузевій спартакіаді серед команд трудових колективів обласного центру. Кращих визначали у семи видах спорту: волейболі, міні-футзалі, настільному тенісі, перетягуванні канату, гирьовому спорті, шахах та шашках.
Перше місце посіли спортсмени ВАТ "Полтавагаз", "срібло" здобули представники ГПУ "Полтавагазвидобування", "бронзу" – спортсмени Полтавської дирекції залізничних перевезень Південної залізниці.
“Зоря Полтавщини”, 3 стор., 2_9_09

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.