“Микола Підгорний: портрети й асоціації”

Зазвичай такі фільми потребують певної передмови й обговорення, бо те, що залишається "поза кадром", не менш важливе і для авторів, і для глядачів. Часто це – сплеск емоцій, де додаткова інформація лише доповнює та вияскравлює їх, як було і цього разу. Фільм про художника цілком самодостатній, але його презентація стала ще й святом для обох сторін. І в першу чергу – для найголовнішого глядача, заслуженого художника України Миколи Підгорного, котрий дивився стрічку разом із залом уперше.
Директор Галереї мистецтв Ольга Курчакова, відкриваючи презентацію, наголосила, що ОДТРК "Лтава" – одна з компаній України, яка пропонує глядачеві власну творчу продукцію і має численні престижні нагороди на всеукраїнських та міжнародних конкурсах, і представила творців нового фільму: автор і режисер – заступник генерального директора ОДТРК "Лтава" з телебачення Наталія Іванченко, режисер і оператор – Дмитро Стариков, відеомонтаж здійснила Лариса Шаповалова, комп'ютерний дизайн – Олена Шарбенко, продюсер – генеральний директор ОДТРК "Лтава" Микола Ляпаненко.
Цей фільм про художника Миколу Підгорного – не перший, але автори пропонують несподіваний ракурс у погляді на творчість митця: героями фільму стали художник і числені полтавці, чиї портрети належать його пензлю. Ось вони, портретовані, й заговорили, з'явившись на екрані поруч із власними зображеннями і зібравшись у залі. До всього, як підмітили перші глядачі, заговорив і завжди небагато-слівний Микола Підгорний – це вже завдяки журналістським старанням творців фільму. До речі, через кілька днів у виставковій залі Галереї мистецтв відкриється його нова виставка, і всі шанувальники творчості митця матимуть змогу і побачити його твори, і почути його роздуми про творчість, про час, про сучасників.
“Зоря Полтавщини”, 4 стор., 2_9_09
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.