“Шишацький кубок” стартував у Решетилівці

Почесного президента професіональної футбольної ліги України Равіля Сафіулліна. Якщо у перші роки проведення турніру Кубок виборювали 4 команди, то нині в боротьбу за престижний трофей вступили 30 колективів із 15 районів області. Зазвичай “Шишацький кубок” стартує на полі його минулорічного володаря. У 2008-му почесний трофей здобули футболісти клубу “Жоржівка” з Шишацького району, обігравши у фіналі ФК “Решетилівка”. Цьогоріч за ініціативою місцевих любителів спорту організатори вирішили заохотити срібного призера і провести свято відкриття змагань саме в Решетилівці.
Сюди прибули народний депутат України Равіль Сафіуллін, голова Полтавської обласної ради, керівник обласного осередку ПР, голова обласного відділення НОК України Олександр Удовіченко, депутат обласної ради, начальник управління з питань фізичної культури і спорту облдержадміністрації  Віктор Пожечевський, члени фракції Партії регіонів в обласній раді, керівники району й селища, численні гості й любителі футболу.
…Звучить футбольний марш і представники команд-учасниць разом із тренерами шикуються на зеленому газоні оновленого до свята районного стадіону “Колос”. Капітани минулорічних фіналістів – ФК “Жоржівка” та ФК “Решетилівка” – урочисто під мелодію Державного Гімну України піднімають прапор змагань. Традиційний факел турніру запалює Равіль Сафіуллін, а до “олімпійської чаші” факел підносить спортсмен-марафонець, учасник церемонії несення Олімпійського вогню Олімпіади-1980 у Москві Михайло Тихоненко.
Вітаючи учасників і гостей, Олександр Удовіченко наголосив, що місцева влада підтримуватиме такі починання, як цей футбольний турнір, популярність якого на Полтавщині зростає з року в рік.
– Турнір є улюбленим для багатьох уболівальників із різних районів області. Тому ми його підтримуємо і все робитимемо для того, щоб цей турнір мав хорошу організацію і ширше коло учасників, – зазначив він.
Олександр Удовіченко вручив Равілю Сафіулліну почесну відзнаку Полтавського обласного відділення Національного олімпійського комітету України – орден “За розвиток олімпійського руху на Полтавщині”.
– Мені приємно бути на святі відкриття нашого традиційного кубка. Географія футболу в Полтавській області розширюється, полтавська “Ворскла” демонструє хороші результати, завоювавши Кубок України. Вітаю усіх учасників турніру, бажаю яскравої і видовищної гри, – сказав Равіль Сафіуллін. – Людям це подобається, по кілька тисяч глядачів збираються у райцентрах на свята відкриття і закриття “Шишацького кубка”, це свідчить про те, що такі змагання потрібні сільським командам.
Команди – учасники змагань отримали комплекти м’ячів, не залишились без подарунків і дитячі спортивні колективи. Решетилівській центральній районній лікарні вручили документи на медичне обладнання, телевізор, холодильник і кондиціонер. Матеріальну допомогу отримала церковна громада для добудови місцевої Свято-Миколаївської церкви.
Велику вдячність від решетилівців висловили голова райдержадміністрації Олександр Дроботенко, голова районної ради Віктор Бережний.
– Турнір має велике значення для популяризації аматорського і дитячого футболу. Більшу зацікавленість у розвитку фізкультури та спорту мають сільські громади, – відзначив Олександр Дроботенко. Господарі подарували Равілю Сафіулліну на згадку решетилівський гобелен.
А потім на футбольному полі помірялися силами гравці команд ФК “Решетилівка” і “Стандарт” із Нових Санжар. За підтримки рідних трибун перемогли господарі – 1:0.
Святкову концертну програму подарували глядачам гурти “Армія”, “Гетьман”, співак Петро Чорний. Завершилося дійство традиційним феєрверком. Загалом змагання за “Шишацький кубок” триватимуть до середини серпня.
“Зоря Полтавщини”, 21 липня, 7 стор.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.