Соціальну спрямованість міського бюджету збережено

До ювілею Полтавської битви запроваджено відзнаку міської територіальної громади “Полтавська битва. 300 років”. Нею нагороджуватимуть за вагомий внесок у збереження і примноження культурних традицій, дбайливе ставлення до історичних пам’яток.
По закінченні сесії міський голова Андрій Матковський провів прес-конференцію, де прокоментував найважливіші депутатські рішення:
    – Прийнято одноголосне рішення про присудження відзнаки міської територіальної громади “Почесний громадянин Полтави” Дмитру Виноградцю – дворазовому чемпіону ХІІІ літніх Параолімпійських ігор 2008 року з плавання – та Миколі Павлову – заслуженому тренеру України, майстру спорту СРСР, головному тренеру футбольного клубу “Ворскла” за розвиток фізичної культури і спорту та здобуття командою Кубка України з футболу.
У Полтаві буде відкрито новий продовольчий ринок, а на ньому – близько 200 робочих місць, по вулиці Зіньківській, 6-д, поруч із торговельним центром “Київ” і новою автостанцією.
Прокоментував міський голова і проблемну ситуацію навколо Центрального ринку Полтави:
    – На сесії виникло питання з цього приводу. Ситуація дуже непокоїть міську владу, ми не мали можливості якимось чином впливати на цей ринок, оскільки він був власністю обласної організації споживчої кооперації. Ми з депутатами намагалися об’єктивно підходити до розгляду цього питання, створили робочу групу, офіційно звернулися до правоохоронних органів, обласної інспекції з контролю за цінами, прокуратури, для того, щоб з’ясувати, чи справді там змінився власник. Якщо це так, бо офіційних даних – підкреслюю – ми поки що не маємо, міська влада готова з ним зустрітися, щоб дізнатися про подальші плани.
    – Земельна ділянка, що належить територіальній громаді міста, сьогодні ніким не оформлена. Тому в нас є вплив на власників із приводу земельної ділянки. Депутати міської ради і я, як міський голова, не дозволимо порушувати законні права наших полтавців-підприємців, які працюють на Центральному ринку. Ми зробимо все в рамках діючого законодавства для того, щоб їх підтримати і зберегти робочі місця, не допустити необгрунтованого підвищення цін і збільшення плати за обслуговування ринку. Його керівництво запевняє, що там постало питання реконструкції, тому що неодноразово були приписи контролюючих органів, і деякі місця, де торгували підприємці, звільняються. Натомість їм пропонують інші місця. Створена депутатська комісія, яка з’ясує ситуацію. Треба не тільки адміністративним шляхом впливати на ці процеси, а ще й вирішувати такі проблеми економічними важелями, створюючи нові ринки і робочі місця в обласному центрі, – наголосив Андрій Матковський.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.