“Олімпійські надії” вселяють надію

Анатолій ВАСЕВИЧ
“Зоря Полтавщини”

Дитячо-юнацька спортивна школа "Олімпійські надії" заснована у 1998 році. Її вихованцями є бронзова призерка чемпіонату Європи з дзюдо серед дівчат Ольга Мілокумова, бронзовий призер Кубка світу 2009 року Геворг Геворгян, неодноразові переможці та призери всеукраїнських змагань Дмитро Канівець, Зарина Плієва, Дмитро Неугода. Перспективними є юні спортсмени з веслування на байдарках і каное Роман Скорик, Артем Аганесян, Олександр Белів та Роман Когучяк.
Раніше база належала обласній організації ФСТ "Колос". Фінансові труднощі не дозволяли провести необхідну реконструкцію. Тому керівництво спорттовариства прийняло рішення про передачу бази у комунальну власність області. На відновлення спортивної інфраструктури з обласного бюджету були виділені необхідні кошти. Нині нова учбово-спортивна база містить універсальний майданчик зі штучним покриттям, тенісний корт, елінги для зберігання спортивних човнів, два готельні комплекси, три спортивні зали – атлетичної гімнастики, боксу та дзюдо. Сьогодні у школі працюють відділення веслування на байдарках і каное, боксу, дзюдо та футзалу.
Незабаром планується звести спостережні вежі для суддів, зробити розмітку на воді та обладнати стільці для глядачів.
– Цей комплекс багатофункціональний, – зазначив на прес-конференції для представників ЗМІ голова облдержадміністрації Валерій Асадчев. – Переконаний, що він буде одним із кращих в Україні. Взагалі наше головне завдання – сприяти розвитку в області масового спорту.
– Приємно, що на Полтавщині віднині є така потужна база, – сказав призер Олімпійських ігор 2004 та 2008 років Роман Гонтюк. – Вважаю, що національна збірна з дзюдо може проводити тут підготовку до змагань. Адже на цій базі можна повноцінно потренуватися і відпочити – пограти у теніс, футбол, волейбол, врешті-решт просто посидіти з вудкою на березі мальовничої Ворскли.
На прес-конференції йшлося і про те, що передбачається зробити найближчим часом для поліпшення спортивної інфраструктури області. Зокрема, біля стадіону "Ворскла" планують обладнати футбольне поле зі штучним покриттям. До 100-річчя полтавського футболу в обласному центрі відкриють великий футбольний центр із трьома майданчиками. У Полтаві також продовжиться будівництво спортивно-оздоровчого комплексу з басейном, де будуть створені необхідні умови для проведення змагань міжнародного рівня. У перспективі – спорудження гребного каналу в Комсомольську, стадіону в Кременчуці та спортивної бази для реабілітації людей із вадами опорно-рухового апарату.
Все це дає підстави сподіватися, що Полтавщина зможе стати одним із провідних спортивних центрів України.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.