Затримано “липового” соціального працівника

Оксана ГРУЗІН
Інспектор Новосанжарського РВ ГУ МВС України в Полтавській області

Бабуся одразу винесла свої заощадження – близько чотирьох тисяч гривень. Натомість отримала конверт із нібито “новими” купюрами, а насправді – зі звичайними папірцями, так званою “куклою”.
За цим фактом працівники Новосанжарського райвідділу міліції порушили кримінальну справу, але жінок, як з’ясувалося, ромської національності не знайшли.
Через два з половиною місяці дві “соціальні працівниці” завітали до господи іншого пенсіонера в селі Дубина цього ж району. Випробувана раніше схема спрацювала і цього разу – пенсіонер згодився обміняти свої десять тисяч гривень на “нові” гроші.
Міліціонери продовжували оперативно-розшукові заходи і це, зрештою, дало результат – було встановлено місце перебування однієї зі шахрайок. Громадянку 1976 р.н. затримали у місті Світловодську Кіровоградської області та доставили до Новосанжарського райвідділу міліції.
Як з’ясувалося, народилася і виросла вона у Новосанжарському районі, має трьох дітей. Її напарниця досі знаходиться у розшуку. Обидві гастролерки підозрюються у скоєнні схожих шахрайських дій у Козельщинському районі, де “обміняли” 11 тисяч гривень.
Затримана перебуває в ізоляторі тимчасового утримання. Міліціонери перевіряють її причетність до схожих злочинів. За вчинене шахрайство жінці загрожує позбавлення волі строком до трьох років.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.