Дихайте на здоров’я… фенолом та аміаком?!

Валентин ШАПОВАЛ
Головний державний санітарний лікар області

 
Санепідслужбою області заздалегідь досліджено проби питної води та води з водойм в місцях купання дітей, що відповідає санітарним вимогам.
Але початок оздоровчого сезону не обійшовся й без прикрих інцидентів. У приватному закладі – дитячому юнацькому оздоровчому таборі санаторного типу “Буревісник” в селі Клюсівка Новосанжарського району – під час ремонтних робіт для оздоблення спальних кімнат були використані небезпечні будівельні матеріали – деревостружкова плита без документів про походження та безпеку для здоров’я. Це призвело до забруднення повітря кімнат другого поверху вище допустимого рівня: фенолом – у 4,4 разу та аміаком – у       3 рази.  
З приводу цього факту була винесена постанова головного державного санітарного лікаря Новосанжарського району про заборону використання небезпечних будівельних матеріалів. Але власники закладу проігнорували вимоги державної санепідслужби. Обласною приймальною комісією табір “Буревісник” не був прийнятий в експлуатацію, натомість була винесена постанова про заборону завезення дітей.
Проте, незважаючи на заборону, власники завезли понад 90 дітей та розмістили їх у забруднених токсичними речовинами кімнатах. Перебування дітей та персоналу в цих приміщеннях призведе до гострих та хронічних отруєнь, алергічних реакцій, загострення хронічних патологій.
У зв’язку з цим санепідслужбою накладений штраф на директора табору, заборонено перебування дітей та персоналу в таборі. Матеріали щодо даної справи направлені в районну та обласну прокуратури.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.