Грабіжників банку затримано

– Розкриття цього злочину я взяв під особистий контроль, — зазначає начальник Кременчуцького міського управління міліції Василь Овчаренко. – Ми задіяли групу кваліфікованих і досвідчених працівників кримінального розшуку, які й вийшли на одного з фігурантів кримінальної справи. Це було досить непросто, адже довелося перевірити методом поквартирного та подворового обходу дуже багатьох колишніх судимих осіб. У ході оперативних заходів вдалося не тільки з’ясувати обставини пограбування, а й затримати підозрюваних. Ними виявилися 25-річний мешканець Кременчука, котрий вже має чотири судимості, та на рік старший кримчанин, у котрого було три судимості.
Стало відомо, що затримані “знайшли один одного” через посередництво спільного знайомого, також раніше судимого. Звільнившись, молодики й не думали про роботу, натомість шукали, як швидко розбагатіти. Шлях до цього підказала випадковість. Кременчуцькому грабіжникові якось довелося платити за комунальні послуги. У касі його увагу привернули легка доступність до грошей і відсутність охорони…
Здійснивши зухвале пограбування, зловмисники позбулися речових доказів, а гроші поділили порівну та й розійшлися. Саме через це затримувати їх довелося в різний час і в різних містах: одного – в Кременчуці, іншого – в Харкові. Тамтешні правоохоронці з’ясували, що південний “гастролер” перебуває у розшуку ще й за вчинення квартирних крадіжок у Криму.
Проти молодиків порушено кримінальну справу за ч.3 ст. 186 КК України, яка передбачає позбавлення волі до восьми років.
Зоря Полтавщини, Четвер, 30 квітня 2009 р., 8 стор.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.