«Майбутнє лісу – в твоїх руках!»

Спочатку журналісти ознайомилися з процесом вирощування саджанців у Борівському лісорозсаднику. Директор Полтавського лісгоспу Олександр Холодний розповів про сучасні технології лісорозведення.
Наступним етапом стало садіння нових лісів на території Черкасівської сільської ради за участю учнів Терешківської ЗОШ. Школярі висаджували сіянці сосни, дуба червоного, берези.
Голова Полтавської райради Олександр Яковенко повідомив, що цього року для заліснення з місцевого бюджету виділено 98 тисяч гривень.
Наступним етапом прес-туру стало знайомство з механізованим садінням лісу на землях запасу в селі Грекове. Виконуючий обов’язки голови Чутівської райдержадміністрації Михайло Форост розповів, що в районі планується посадити 165 гектарів нового лісу, понад 100 гектарів уже заліснено. У роботі задіяні люди, які перебувають на обліку в центрі зайнятості, активну участь у садінні й подальшому догляді за молодими лісами беруть учні загальноосвітніх навчальних закладів, зокрема з Новокочубеївської школи.
Завершився прес-тур в обласному ліцеї-інтернаті для обдарованих дітей із сільської місцевості імені А.С.Макаренка, що в селі Ковалівка Полтавського району. Там випускники на чолі з директором ліцею Валерієм Шульгою заклали пам’ятну алею, посадивши розкішні ялинки.
Зоря Полтавщини, Середа, 22 квітня 2009 р., 1 стор.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.