“…По цій землі святій ступав”

Перед початком урочистостей єпископ Полтавський і Кременчуцький (УПЦ КП) Федір освятив відроджений заповідник-музей. Усіх присутніх з важливою подією тепло привітали заступник голови облдержадміністрації Сергій Соловей, начальник управління культури облдержадміністрації Володимир Годзенко, інші гості.
Директор заповідника-музею М.В.Гоголя Лідія Єнко подякувала всім, хто прибув на величне гоголівське свято, і вручила подяки групі осіб, які допомагали створювати заповідник-музей та підтримували працівників протягом чверті століття його діяльності. Згадала і тих, хто стояли біля витоків народження закладу культури і вже відійшли у Вічність.
Гоголівська садиба наповнилася дзвінким багатоголоссям юних артистів з Гадяча та їх викладачів. Веселі пісні, які так любив Микола Гоголь, продовжували іскрометні танці та інсценівки за творами письменника.
Після завершення прекрасного свята відбулося урочисте перерізання символічної стрічки біля порога до батьківського будинку Гоголя, а потім усіх присутніх запросили на ювілейну оглядову екскурсію.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.