Обіцяного три роки чекають?..

– Приїжджали до мене землевпорядники з приватної фірми, обіцяли, що документи невдовзі будуть готові, але результату ніякого. І не один я такий, адже одночасно зі мною вирішенням цього питання займається й моя сусідка – Агафія Дмитрівна Курта. Їй теж не виготовили Держакт. Через інвалідність я практично не можу ходити, тож неодноразово телефонував і до Бірківського сільського голови, й до голови райдержадміністрації, а у відповідь завжди одне – чекайте, ваші документи скоро будуть, – розповідає Микола Семенович. – Село наше свого часу було велике, нині ж тут проживають з десяток сімей, є лише два телефони. А телефон працює, як йому заманеться. Може один день працювати, а тиждень – ні. Коли ж викличеш спеціалістів, які поремонтують лінію, тоді телефон працює тиждень або й два, а далі знову те ж саме.
Як з'ясувалося, виготовленням документів для оформлення Держакта на приватизацію присадибної ділянки М.С.Авраменка займалася фірма ПВКП “Хрізоліт”, що у Великій Багачці. Спеціалісти ПВКП “Хрізоліт”  пояснюють таку тривалу затримку з виготовленням документів для отримання Держакта тим, що замовником не були своєчасно подані висновки земельного та архітектурного відділів. За словами спеціалістів “Хрізоліту”, зазначені документи надійшли до ПВКП тільки на початку нинішнього року, а вже 9 січня вихідні документи для оформлення Держакта були передані “Хрізолітом” до відділу Держкомзему у Великобагачанському районі.
Коментуючи ситуацію, що склалася, начальник відділу Держкомзему у Великобагачанському районі Михайло Шепель у свою чергу зазначив: “Відповідно до постанови Кабміну від 16 грудня 2008 року обіг даних Держактів призупинено, й нотаріуси їх для правочину не приймають. Ті ж громадяни, які отримали Державні акти на право власності після 16 грудня 2008 року та зверталися до нотаріусів для вчинення нотаріальних дій (успадкування, купівля-продаж, дарування…), отримали від них відмову в подальшому впровадженні.
Оскільки нових бланків Держактів ми ще не отримували, то процес оформлення та видачі цих документів (старого зразка. – Авт.) тимчасово призупинено. Нашими службами також подано звернення до Держкомзему України та Мін’юсту України про можливе продовження чи відміну дії раніше виданих Державних актів. Поки що чекаємо відповіді й нових бланків Державних актів.
Стосовно документів Миколи Семеновича Авраменка, то в лютому 2009 року ми отримали подання від ПВКП “Хрізоліт” про оформлення йому Державного акта на право власності на присадибну ділянку”.
Зверніть увагу: в “Хрізоліті” запевняють, що вихідні документи передали райвідділу Держкомзему 9 січня, а там заявляють, що отримали їх у лютому. Якщо в межах невеликого райцентру документи “мандрували” цілий місяць, то це вже, мабуть, не випадковість, а закономірність, причому бюрократична. До речі, станом на 3 квітня ц.р. в область уже надійшли 64 тисячі нових бланків Державних актів на право власності. То, може, одній тисячі громадян, які згідно з поданими заявками очікують на отримання цього документа, пощастить більше, ніж Миколі Семеновичу Авраменку та його сусідці?
Щодо неякісного телефонного зв’язку у Вишняківці, то, як повідомили спеціалісти Полтавської філії ВАТ “Укртелеком”, там було пошкодження ліній телефонного зв’язку, яке вже усунули.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.