Чого варті дешеві послуги

– Кілька тижнів тому в нашому будинку з'явилися кілька молодих людей і самовільно почали заносити нагору якусь апаратуру, – розповіла Євдокія Соколова, яка мешкає в будинку по вул. Калініна, 33-а, що в Полтаві. – Ми запитали в них: хто вони, звідки і що їм потрібно? Спочатку хлопці представилися нам ліфтерами, й ми їм повірили, бо в них був ключ від технічного поверху. Але коли вони занесли нагору 15 антен, настільки великих, що вони не поміщалися в ліфт, а також кілька громіздких ящиків, ми зрозуміли, що вони не ліфтери, і одразу ж зателефонували у "Ремліфт" (комунальне підприємство Полтавської міської ради. – Авт.). Диспетчер цієї служби нам повідомила, що до нас "завітали" представники ТОВ "ПТК-Системи", яким вони дали ключі від технічного поверху будинку, де знаходиться одне зі службових ліфтерських приміщень. Вона ж сказала, що їм потрібно встановити там якесь телекомунікаційне обладнання.
На жаль, дізнатися, чи справді з цією метою співробітники ТОВ "ПТК-Системи" брали в "Ремліфті" ключ від службового приміщення, розташованого на техповерсі будинку, не вдалося: начальник цього комунального підприємства Валерій Колесник на момент підготовки матеріалу до друку відмовився дати коментар з цього приводу.
Мешканці будинку по вул. Калініна, 33-а, також розповіли, що це була не перша спроба встановлення телевізійної апаратури на даху їхньої дев'ятиповерхівки. Вперше працівники цього оператора кабельного телебачення з'явилися восени минулого року, але й тоді мешканці не пустили їх. Люди написали колективного листа, в якому висловилися проти встановлення телекомунікаційного обладнання на даху будинку і надіслали його до ГЖЕД № 2, на балансі якого знаходиться будинок. У відповіді, яку отримала одна з мешканок будинку по вул. Калініна, 33-а, Олена Калашник, з ГЖЕД № 2 за підписом його начальника Василя Олійника, зокрема, зазначено: "На Ваше звернення повідомляємо, що ГЖЕД № 2 категорично проти встановлення телевізійних антен на покрівлях житлових будинків, в тому числі по вул. Калініна, 33-а". Пізніше під час зустрічі з мешканцями будинку начальник ГЖЕД № 2 наголосив, що без згоди мешканців на даху будинку ніхто й нічого встановлювати не має права.
"Нам не потрібні їхні послуги…"
Одного березневого дня нинішнього року представники ТОВ "ПТК-Системи" з'явилися в будинку по вул. Калініна, 33-а, вдруге, про що було зазначено раніше. Жінці, яка чергувала у єдиному в будинку під'їзді, молоді люди, які занесли великий білий ящик, сказали, що то холодильник для мешканців однієї з квартир.
– Той ящик справді був схожий на холодильник, – розповіла Надія Савіна, інша мешканка будинку, яка теж це бачила. – Але понесли його не в названу квартиру, а на
9-й поверх, де знаходиться ліфтерська. Потім через ліфтову шахту затягли нагору кабелі. Нам же вони сказали, що працюють у "Тріолані" і що у нас нагорі буде склад апаратури.
– Я спитала в хлопців, яким чином усе це залізяччя вони збираються розмістити на даху, який і без того підтікає, – долучилася до нашої розмови Олена Калашник. – Вони відповіли, що антени встановлять на залізний каркас, який  спеціально для цього змонтують. Коли почули таке, змусили їх винести все обладнання з технічного поверху. Ми категорично проти того, щоб у нас над головами встановлювали телекомунікаційну апаратуру. І послуги їхні нам не потрібні, навіть за нижчою, ніж в іншої фірми, ціною…
Мешканці будинку по вул. Калініна, 33-а, зібрали сходку, на яку запросили директора фірми "ПТК-Системи", журналістів, технічних спеціалістів. Останні пояснили людям, що подібній потужній апаратурі, яку, судячи зі слів очевидців, збиралися встановити на даху будинку, там не місце, позаяк дія такого обладнання на людський організм ще до кінця не вивчена. Ще прозвучала думка про те, що дахи житлових будинків у технічному плані взагалі не призначені для встановлення на них будь-якої апаратури.
Представник ТОВ "ПТК-Системи", відомої в місті більше під назвою торгової марки "Тріолан", Володимир Гончаров розповів присутнім на сходці мешканцям і журналістам, що працівники їхньої фірми збиралися встановити на технічному поверсі так званий антивандальний ящик для захисту розміщеної там раніше апаратури від "мисливців" за кольоровими металами. При цьому він зіслався на відповідний договір, укладений між ТОВ "ПТК-Системи" і ГЖЕДами. Однак цей договір, згідно з яким зазначена фірма отримала право розміщати та здійснювати технічне обслуговування телекомунікаційної мережі в будинках комунальної власності, які знаходяться на балансі даної ГЖЕД, був підписаний 10 лютого ц.р. Тобто до моменту його підписання представники ТОВ "ПТК-Системи" не мали права встановлювати в будинку ніякої апаратури, однак зробили це ще у минулому році, коли підключали кількох користувачів своїх послуг до Інтернет-мережі.
На думку директора ТОВ "ПТК-Системи" Олександра Лещенка, який теж приїхав поспілкуватися із мешканцями будинку, апаратуру, в тім числі й антени, привезли на вулицю Калініна, 33-а, випадково:
– Наші співробітники найняли машину, щоб перевезти антени на вулицю Артема, 5, де знаходиться офіс нашої фірми. Однак на той момент він був зачинений, бо ключі від нього є тільки в мене, а я тоді був за межами міста. Щоб не затримувати машину, хлопці згідно з моїм розпорядженням розвантажили обладнання у дворі будинку по вулиці Калініна, 33-а, і занесли його нагору в службове приміщення, щоб воно не стояло надворі. А взагалі, я думаю, що вся ця паніка – результат нечесних дій наших конкурентів…
Варто зазначити, що офіс ТОВ "ПТК-Системи" і будинок по вул. Калініна, 33-а, знаходяться, м'яко кажучи, зовсім не поруч. З огляду на цей факт пояснення Олександра Лещенка здаються не надто переконливими. До того ж напрошується запитання: чи раціонально велику кількість важкої апаратури заносити вручну на самісінький верх дев'ятиповерхівки для нетривалого зберігання?
До речі, через деякий час директор ТОВ "ПТК-Системи" Олександр Лещенко, який спочатку не заперечував існування антен, всупереч своїм власним словам (до речі, записаним на диктофон) потім сказав, що нагору занесли лише антивандальний ящик. Як-то кажуть, коментарі зайві…
Зрештою мешканці будинку змусили Олександра Лещенка написати розписку про те, що протягом найближчих трьох місяців ТОВ "ПТК-Системи" забере з будинку по вул. Калініна, 33-а, все своє обладнання.
– Нам нічого не треба від фірми, яка вже двічі намагалася без нашої згоди встановити в нас над головою своє “залізо”. Нам не потрібні послуги, за які ми й наші діти розплачуватимемося власним здоров'ям, – висловила думку громади будинку одна з його мешканок Євдокія Соколенко.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.