На чужому горі щастя не заробиш

Зокрема, до суду направлено кримінальну справу за обвинуваченням кількох працівників Кременчуцької МСЕК № 2, які підробляли документи для незаконного встановлення громадянам відповідної групи інвалідності. За хабар в сумі від 200 до 800 доларів США вони виготовляли фіктивні витяги із актів огляду в МСЕК, які направляли до управлінь Пенсійного фонду України в Автозаводському та Крюківському районах Кременчука, Кременчуцького району та міста Комсомольська, а також видавали громадянам фіктивні довідки про призначення безтермінової групи інвалідності.
У результаті дій нечистих на руку медиків державі було завдано матеріальних збитків на суму        2 млн 500 тис. гривень. Проти осіб, які не мали права на пенсію, але отримували її, було порушено 283 кримінальні справи. Всього за результатами розслідування встановлено 378 епізодів злочинної діяльності обвинувачених.
Водночас прокуратурою Октябрського району Полтави була направлена до суду кримінальна справа за обвинуваченням кількох працівників спеціалізованої онкологічної медико-соціальної експертної комісії обласного Центру МСЕ в отриманні хабарів і підробленні медичних документів за незаконне встановлення групи інвалідності по онкологічних захворюваннях громадянам, які не проходили спеціалізованого огляду. Одна зі службових осіб за вчинення інкримінованих їй злочинів засуджена до 5 років позбавлення волі.
Зауважимо, що лише протягом 2005–2007 рр. з Пенсійного фонду України було незаконно виплачено більш ніж 334 млн грн пенсій по інвалідності. Встановлено 48 епізодів отримання хабарів на загальну суму 38700 грн, по 290 епізодах пред’явлено обвинувачення у зловживанні службовим становищем.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.