Валерій АСАДЧЕВ: “Українці розберуться, хто чого вартий”

– Те, що Президент запропонував внести зміни до Конституції, – важливий і конструктивний крок, – сказав Валерій Асадчев. – Я свого часу перечитав майже всі конституції європейських країн і роблю висновок, що даний зразок є чи не найкращим.
На думку голови облдержадміністрації, в даному проекті Основного закону громадянам надається більше прав і свобод. Окрім того, у проекті Конституції передбачені збалансований розподіл влади завдяки впровадженню двопалатного парламенту і можливість внесення змін до неї тільки через референдум.
Характеризуючи соціально-економічну ситуацію в області, керівник виконавчої влади наголосив, що, за попередніми підрахунками, за І квартал Полтавщина перевиконала Державний бюджет на 9 %, а місцевий – на 11%, немає великої заборгованості по заробітній платі, вчасно виплачуються поки що пенсії та інші соціальні виплати.
Сьогодні, наголошувалося на прес-конференції, особливо хвилює питання проведення посівної кампанії, адже через фінансову кризу селянам доводиться сутужно.
– Зараз дуже високі ціни на мінеральні добрива, – зазначив Валерій Асадчев, – це пов'язано з вартістю газу. Маємо пролонгацію кредитів, але поточного року набрали їх менше. Цьогорічні площі посіву такі, як і торік, – 1,2 мільйона гектарів.
Керівник області розповів про відзначення на Полтавщині 200-ліття Миколи Гоголя та про заходи, які ще проводитимуться у зв'язку з цим ювілеєм, поінформував про підготовку до 100-річчя полтавського футболу, ситуацію в сфері економіки Кременчука, ймовірність інвестування будівництва в області потужного птахокомлексу, роботу по спорудженню пам'ятника Івану Мазепі.
На запитання, за кого голова облдержадміністрації голосуватиме на майбутніх виборах Президента, Валерій Асадчев запевнив, що "жодного дня не шкодував, підтримавши Віктора Андрійовича Ющенка".
– Політичні перипетії по-різному складаються, але нинішній Президент – людина інтелігентна, – зазначив керівник області. – Ми будемо дуже довго згадувати Ющенка, бо він після себе залишить хороший спадок. По-перше, Віктор Андрійович не почав узурповувати владу, бо розумів, що розбудова демократичного українського суспільства набагато важливіша. Навіть матеріально Ющенко після себе залишить дуже багато. Він започаткував програму, пов'язану з інвалідністю, програму, пов'язану з сім'єю, із сиротами. Сьогодні в інтернатах уже стоїть черга за всиновленням. Він відбудував Батурин – місто, про яке взагалі боялися згадувати, поставив пам'ятник жертвам Голодомору. Сьогодні його лають за те, що Ющенко будує музей біля Лаври, але ж це унікальний музей-арсенал – один з найбільших в Європі. Це ж престиж держави! Просто він – європейський президент, такий, до якого ми самі, можливо, не готові. І сподіваюсь, що українці розберуться, хто чого вартий.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.