Заручники кризи

Справа в тім, що у відповідності з діючим Декретом Кабінету Міністрів України “Про місцеві податки і збори” від 20.05.1993 року ставки ринкового збору мали визначатися у відсотках до мінімальної заробітної плати. За останні два роки мінімальна заробітна плата майже подвоїлася, ціни на продукти й товари зросли, а збори на ринку залишилися без змін.
Щоб привести ставку ринкового збору у відповідність із законом, міська рада опублікувала проект регуляторного акта. Перспектива збільшення плати за торгівлю на ринку (а там 1200 робочих місць), звісно, була негативно сприйнята підприємцями. Тим часом фінансова криза не минає нікого. І миргородські підприємці, на жаль, не є винятком, отож біля міської ради вони провели пікетування та мітинг протесту. Проте питання вирішено так, як того вимагає закон.
Від редакції. На високому державному рівні виголошуються запевнення про вжиття антикризових заходів, соціальну спрямованість діяльності уряду. Насправді ж і влада на місцях, і громадяни, як це трапилося у даному випадку в Миргороді, стають заручниками кризи. І не лише економічної…
“Зоря Полтавщини”, 2 стор., 20_02_09
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.