У “Зорі Полтавщини” – і призи, і новини

Спочатку листів надходило небагато – отримували всього по кілька за день. Але через пару тижнів струмочок кореспонденції перетворився на бурхливий потік – по 150 листів із квитанціями щодня! Виявилося, що шанувальники в "Зорі Полтавщини" – доволі завзяті й азартні: протягом майже двох місяців на адресу редакції надійшло 2610 листів із копіями квитанцій про передплату. Листи  надходили з усіх куточків нашої області й навіть з інших регіонів України. Приміром, на одному з поштових конвертів була вказана така адреса: смт Каланчак Херсонської області, громадська організація "Першоцвіт". У ньому, окрім квитанції, ми знайшли лист із теплими спогадами юних членів цієї організації про Полтаву, де вони були на екскурсії.  
А це – рядки з листа мешканки села Глухового Полтавського району Антоніни  Сергієнко: "Ось уже більше 20 років передплачую "Зорю Полтавщини". Дуже цікава газета, особливо додатки. Спасибі вам велике за те, що ви є!" Тамара Бойко із с. Старий Іржавець Оржицького району написала таке: "Я – пенсіонерка. Отримую мізерну пенсію. Доводиться економити буквально на всьому, щоб мати змогу передплатити улюблену "Зорю…" Так зробила й цього року і навіть сусідів загітувала стати вашими читачами і передплатниками…" Майже в кожному листі, який надходив на адресу нашої редакції,  було зізнання в прихильності до улюбленого видання, якому більшість із наших читачів залишаються вірними вже десятки років.
До самого розіграшу готувалися протягом двох місяців. Було багато хвилювань і приємних клопотів. Усі листи, які отримували протягом цього часу, реєстрували і нумерували.
Розіграш заохочувальних призів відбувся
3 лютого в приміщенні редакції газети. Папірці з номерками, які відповідали тим, що були на конвертах, вклали в лотерейний барабан, і члени спеціально створеної для проведення розіграшу комісії по черзі виймали виграшні. Розіграш проводився таким чином, щоб кожен із районів області отримав хоча б по одному цінному призу. Для цього райони заздалегідь поділили на три групи за кількістю передплатників. Виграти призи пощастило 160 найщасливішим учасникам розіграшу. А вже за тиждень після нього в приміщенні редакції "Зорі Полтавщини" відбулося урочисте вручення подарунків.
– Цього року ми вперше вдалися до розіграшу заохочувальних призів, – зазначив головний редактор всеукраїнської громадсько-політичної газети "Зоря Полтавщини", голова обласної організації Національної спілки журналістів України, заслужений журналіст України Григорій Гринь, звертаючись до передплатників, які завітали до редакції, щоб отримати призи. – Цінні подарунки, які ми розігрували, були придбані не за рахунок бюджетного фінансування, а за кошти, отримані в процесі господарської діяльності.  Звичайно, нам би хотілося, аби більше наших передплатників мали змогу отримати заохочувальні призи. Але зрештою лотерея – це гра долі. Та як би там не було, ми вдячні всім нашим читачам – і тим, чий номер виявився виграшним, і тим, кому цього разу не пощастило, – за те, що не зраджують "Зорі Полтавщини", залишаючись її шанувальниками й вірними друзями. Я хочу запевнити всіх, що наша газета й надалі захищатиме інтереси наших передплатників – простих людей. Ми не були, не є й не будемо нічиєю "кишеньковою" газетою.
– Ми й не сподівалися на виграш, – розповіла Надія Володимирівна, яка прийшла до редакції, аби отримати мобільний телефон – приз, який виграв її батько Володимир Іванович Коромисло, мешканець с. Прогрес Кобеляцького району. – Хоча батько був упевнений, що виграє щось. Сам купив конверт, поклав у нього квитанцію про передплату газети й почав чекати оголошення переможців. Коли побачили татове прізвище у виграшному списку, дуже зраділи. Це добре, що він виграв "мобілку", бо до батька іноді важко додзвонитися, хоч і має в хаті стаціонарний телефон.
Полтавка Надія Миколаївна Бабець виграла 6 кілограмів гречаної крупи. За виграшем прийшла її донька, Лілія Миколаївна:
– Дивно, що ми щось виграли, бо нам ніколи не щастило. В радянські часи іноді купували лотерейні квитки, але більше карбованця виграти не вдавалося. Мама передплатила "Зорю Полтавщини", яку дуже любить, в останній день передплати. Виграти приз та ще й з огляду на таку велику кількість учасників розіграшу – для нас дуже приємна несподіванка! Спасибі вам!
Наталія Антонівна Аніпер  зі своїм чоловіком мешкають у Полтаві. Передплачують кілька періодичних видань. До читацького кола "Зорі Полтавщини" долучилися кілька років тому. Під час розіграшу виграли солодкий приз.
– Нам подобається, як на сторінках "Зорі Полтавщини" висвітлюються обласні події, цікаво читати статті про сільське господарство. Змістовне наповнення, різнопланові матеріали – ось чим "Зоря Полтавщини" вигідно відрізняється від інших газет, – поділилася Наталія Аніпер своїми враженнями про наше видання.
Світлана Сергіївна Гринько з Козельщини виграла кутову шліфмашинку.
– Приз дуже доречний, знадобиться під час ремонту. Велике спасибі редакційному колективу за це. Але в першу чергу – за газету, в якій завжди є що почитати. Впевнена, цей заохочувальний захід суттєво підвищить тираж газети. Після того, як був надрукований список переможців, до мене почали телефонувати знайомі, щоб дізнатися, як я потрапила до списку переможців. Ми з чоловіком уже 40 років щорічно передплачуємо "Зорю…", і на цей рік – теж. Газета цікава, змістовна, з її шпальт завжди можна дізнатися про те, чим живе область. Я попросила доньку, щоб вона вкинула листа із копією квитанції на піврічну передплату в поштову скриньку. Вона трохи кепкувала з моєї наївності, мовляв, годі сподіватися на виграш. А я була впевнена, що виграю…
Олексій Пантелеймонович Коваль із села Лелюхівки Новосанжарського району під час розіграшу виграв комплект колісних дисків. "Зорю Полтавщини" передплачує кілька десятиліть:
– Важко навіть згадати, скільки років я із "Зорею…" Один рік, щоправда, передплачував іншу місцеву газету, але вона мені не сподобалася. Тож повернувся до "Зорі Полтавщини" і з тих пір передплачую щорічно.
Полтавець Володимир Васильович Белей – інвалід війни II групи – "Зорю Полтавщини" читає з того самого часу, як повернувся з армії:
– Передплачую "Зорю…", бо подобається її зміст. Прочитав про розіграш і вирішив узяти в ньому участь. Квитанцію про передплату приніс до редакції особисто. Зрадів, коли дізнався, що виграв автомобільний причіп. Виграшем дуже задоволений, бо маю машину.
Розіграш заохочувальних призів, який провела "Зоря Полтавщини", дав змогу декому з вас, шановні читачі, отримати цінні подарунки. А ми завдяки цій акції мали змогу познайомитися ближче з тими, для кого працюємо, чиї інтереси відстоюємо. Щиро вдячні тим, хто залишається вірним "Зорі Полтавщини" роки й десятиліття, зокрема, таким нашим постійним читачам, як почесний залізничник  Микола Леонтійович Булава, котрий передплачує наше видання з 1963 року, ветеран праці Тамара Іванівна Слободян, яка теж багато років із нами, а також усім-усім іншим нашим передплатникам. Спасибі вам, що серед великого розмаїття друкованих засобів масової інформації ви незмінно обираєте "Зорю Полтавщини"! Окремі слова вдячності – всім спонсорам, які допомогли провести цю акцію.
Нас об'єднує наша зірка – "Зоря Полтавщини". Тож і надалі залишаймося разом!
Зоря Полтавщини, П’ятниця, 13 лютого 2009 р., 1 стор.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.