Cпорт

Лідери "ворсклян" Цуррі й Даллку, які нині перебувають у складі збірної Албанії, не брали участі у цьому матчі, а також перспективна молодь Чеснаков, Вовкодав і Матвєєв. Перший тайм не був видовищним, гра розгорталася в основному в центрі поля. На жаль, уже на 16-й хвилині отримав травму капітан команди Деспотовскі. Після перерви футболісти обох команд почали діяти на полі жвавіше і рішучіше. І поступово "Ворскла" заволоділа ініціативою. Безус, Локтіонов, Янузі, Зоря мали майже стовідсоткові можливості для взяття воріт, але не скористалися ними. Наближався фінал гри. Обидві команди докладали зусиль, аби отримати перемогу. Але фортуна знову посміхнулася суперникам "Ворскли". На 85-й хвилині, після подачі кутового, сам на сам із Величком опинився Теліховські. Він і провів м'яч у ворота полтавського голкіпера – 0:1.
У цьому спаринг-матчі "Ворскла" грала у такому складі: Долганський (Величко, 46), Пєсков (Сачко, 46), Бойко, Медведєв, Красноперов, Деспотовскі (Субочев, 16; Зоря, 73), Главіна (Локтіонов, 46), Кулаков (Чічіков, 46), Ярошенко (Безус, 46), Маркоскі (Кунєв, 46), Янузі.
Після короткого перепочинку завтра починається останній тренувальний збір "Ворскли" у Туреччині. А 28 лютого у рамках ігор другого кола прем'єр-ліги наші земляки вдома прийматимуть сімферопольську "Таврію".
***
Молодіжний склад "Ворскли" провів товариську гру з ТМ "Шахтар" (Караганда, Казахстан). Молодь біло-зелених поступилася іменитішому супернику теж із рахунком 0:1.

Вдалий дебют
Олександр ЯКОВЛЄВ
Журналіст

Юні полтавські тхеквондисти успішно виступили на турнірі за Кубок Європи, що відбувся в Харкові. Змагання такого рівня в Україні проводилися вперше. У них взяли участь команди з України, Росії, Білорусі та інших країн СНД, загалом понад 800 учасників. Україну представляла 21 команда, де зібрані тхеквондисти практично з усіх регіонів. Спортсмени змагалися в чотирьох вікових категоріях. Про масштабність турніру свідчило те, що поєдинки проводилися на п'яти майданчиках і з усіх п'яти видів цього бойового мистецтва.
Переможцями у складі полтавської команди стали Антон Плескач та Максим Дмитренко (в/к 12–13 років). Друге місце на цих змаганнях здобув Олександр Бурлай, а Євген Шкурко виборов "бронзу". Восьмирічний Микита Іванов виступав у ваговій категорії, де було понад 60 учасників, і вийшов до фіналу.

Рекордна кількість учасників
Олександр ЯКОВЛЄВ
Журналіст

У  Хоролі вдруге поспіль відбувся відкритий чемпіонат Полтавщини з пауерліфтингу. На змаганнях виступила рекордна кількість учасників – понад сімдесят чоловік, що свідчить про стрімкий розвиток цього виду спорту в області.
Абсолютним переможцем змагань серед чоловіків став студент Полтавського університету споживчої кооперації України Геннадій Чіпко. Він у сумі триборства набрав 910 кг. Це на 20 кг більше нормативу майстра спорту міжнародного класу.
Студент Полтавського національного технічного університету Денис Гриценко переміг у ваговій категорії до 100 кг. Він вихованець тренера Оксани Гордієнко. Студент Полтавського університету споживчої кооперації України Ігор Нестуля був кращим у ваговій категорії до 75 кг. Він перевиконав норматив майстра спорту. У ваговій категорії до 75 кг переміг викладач Полтавського державного педагогічного університету Іраклій Мдівнішвілі.
Серед жінок абсолютною переможницею стала вихованка тренера Дмитра Нижніченка студентка Полтавської державної аграрної академії Марта Добрякова. Вона виступала у ваговій категорії до 60 кг і перевиконала норматив майстра спорту.
У підсумку змагань сформована потужна збірна області, яка візьме участь у чемпіонаті України, що проходитиме 23 лютого в місті Коломия Івано-Франківської області. Президент федерації пауерліфтингу Полтавської області Володимир Вовченко висловив подяку головному судді змагань Роману Главацькому (директор Хорольської гімназії) та обласному управлінню з питань фізичної культури та спорту, завдяки яким чемпіонат пройшов на високому рівні.
Зоря Полтавщини, П’ятниця, 13 лютого 2009 р., 2 стор.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.