Полтавському футболу – 100 років

Перший заступник голови облдержадміністрації Іван Близнюк розповів, що з цим номером друкованого видання його ознайомив полтавський колекціонер, який збирає матеріали і символіку, що стосуються футболу. Фахівці з цього виду спорту вирішили перевірити цей факт, попрацювавши не тільки в українських, а й у російських архівах. Вони з'ясували, що справді цьогоріч Полтавщина має нагоду відзначати 100 років від дня заснування футболу в нaшій області.
Відтак було створено організаційний комітет, який очолив Іван Близнюк.
Член оргкомітету, начальник управління з питань фізичної культури і спорту облдержадміністрації Віктор Пожечевський розповів, що відповідні заходи проводитимуться не лише у Полтаві, а й у містах та районах області. Також із нагоди ювілею планують видати тематичну книгу, яку буде презентовано орієнтовно у вересні.
Облдержадміністрація, повідомила її прес-служба, запропонує облраді остаточно виконати у 2009 році обласну Програму будівництва сучасних спортивних майданчиків зі штучним покриттям на 2008–2011 роки, а міськ-раді – облаштувати штучне футбольне поле на запасному полі стадіону "Ворскла" ім. О.Д. Бутовського.
У день урочистого відзначення ювілею планується проведення турніру або матчевої зустрічі з футболу за участю зарубіжних команд. Також буде виготовлено сувенірну продукцію. Cто полтавців, які зробили вагомий внесок у розвиток футболу, отримають відзнаки. Окрім цього, заплановано проведення науково-практичної конференції та створення документального фільму з історії розвитку футболу на Полтавщині.
Звичайно, найбільшим подарунком для вболівальників Полтавщини став би вихід команди "Ворскла" на турніри єврокубків. На це сподівається і оргкомітет ювілею. Адже якби наші земляки приймали когось із іменитих європейських суперників, то це стало б справжнім апогеєм свята.
Зоря Полтавщини, П’ятниця, 23 січня 2009 р., 4 стор.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.