За працю сумлінну – уклін доземний

Учасників зібрання привітав голова обласної державної адміністрації Валерій Асадчев.
Розвитку тваринництва приділяється чільна увага, зазначалося на зльоті. Так, на Полтавщині працює єдина в Україні спеціалізована науково-дослідна установа, що займається розробкою проблем теорії та практики ведення свинарства, – Інститут свинарства імені О.В. Квасницького УААН. Діють галузева програма розвитку молочного скотарства до 2015 року, програма по створенню сприятливих умов для стабілізації та розвитку тваринництва на 2005–2010 роки. У сільськогосподарських підприємствах впроваджуються сучасні технології виробництва продукції тваринництва. В даний час працює 13 доїльних залів вітчизняного та зарубіжного виробництва, в 47 господарствах доїння корів здійснюється в молокопроводи – 124 установки, що дозволяє підвищити якість молочної продукції.
В області реалізуються інвестиційні проекти з реконструкції та будівництва діючих виробничих потужностей по відгодівлі 120 тис. свиней на рік у ТОВ "НВП "Глобинський свинокомплекс", по виробництву свинини на 9 тис. голів на рік у ТОВ "Велес-2005" Диканського району, з будівництва трьох свинокомплексів на
8 тис. голів основних свиноматок у Котелевському, Новосанжарському та Решетилівському районах фірмою ЗАТ "Полтавський м'ясний центр" компанії "Полагросервіс". Ведеться будівництво комплексу по вирощуванню нетелей на 4 тис. голів у ТОВ "Білагро" Великобагачанського району, будівництво молочних комплексів: на 5 тис. корів – у СТОВ ім. Духова Гадяцького району, на 1 тис. голів – у СТОВ "Скіф" Котелевського району та ДП "АФ "Оріон-Молоко" Хорольського району.
За статистичними даними, область займає перше місце серед регіонів України за кількістю поголів'я ВРХ у сільгосппідприємствах, а за кількістю свиней – шосте. У господарствах області збережено поголів'я корів на минулорічному рівні, а в Семенівському, Котелевському та Великобагачанському районах їх збільшено.
Чимала роль у цьому працівників галузі, які приїхали на обласний зліт. Тож багатьом із них було вручено почесні грамоти та подарунки від облдержадміністрації, обласної ради, головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації, центрального комітету профспілки працівників АПК.
Зоря Полтавщини, П’ятниця, 23 січня 2009 р., 1 стор.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.