День Соборності України

Квіти поклали голова облдержадміністрації Валерій Асадчев, народний депутат України Микола Кульчинський, заступник голови обласної ради Петро Ворона, заступники голови облдержадміністрації, депутати обласної ради, ректор університету споживчої кооперації, професор Олексій Нестуля, представники політичних партій, громадських організацій, духовенства, студентська молодь.
– День Соборності уособлює  ввесь історичний шлях, яким Україна йшла до своєї незалежності, а це тривало не одне століття. Дуже важливо, щоб ми збирали  цю історію, мислили українськими категоріями. Тому що навіть у вищих ешелонах влади, які впливають на суспільно-політичну ситуацію, на прийняття стратегічних рішень, немає єдності щодо нашого минулого, ролі у ній різних діячів. Тому цей день важливий не лише в історичному плані, але й для сьогодення, – наголосив Валерій Асадчев.
Урочистості та святковий концерт з нагоди Дня Соборності відбулися у залі обласної філармонії. У Свято-Успенському соборі Полтави відслужили молебень за Україну. Працівники обласної універсальної наукової бібліотеки імені І.П.Котляревського  підготували тематичний вечір “За волю і долю України”. Того дня в обласному центрі нагородили переможців міського етапу всеукраїнського конкурсу, присвяченого Шевченківським дням “Об’єднаймося ж, брати мої!”.
Заходи з нагоди Дня Соборності України також відбулися у містах і райцентрах Полтавщини.
Зоря Полтавщини, П’ятниця, 23 січня 2009 р., 2 стор.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.