“Я воскрес, щоб із вами жити…”

Вони побували в музеї поета, з хвилюванням у серцях знову слухали його живий голос. Полтавський поет Едуард Кухаренко поділився спогадами про свою зустріч із ним, а лубенський історик Валерій Козюра розповів про роботу із документами Василя Симоненка, які зберігаються в  архівах столиці, прочитав його ще не друковані вірші.
 На урочистостях було вручено і дипломи цьогорічним лауреатам премії імені Василя Симоненка, заснованої його земляками, – письменникові з Полтави Миколі Костенку та поетесі з Києва Ніні Шаварській.
До речі, у ці дні в столиці відбулася презентація чотиритомного видання творів Василя Симоненка під назвою "Спадщина", підготовленого до друку відомим дослідником його творчості, побратимом і земляком, директором Центру культурологічних та етнополітичних досліджень МАУП, професором Василем Яременком. На сьогодні це найповніше зібрання творів поета, який пішов за вічну межу 45 років тому, не доживши до свого 29-ліття…
Президентські премії
спортсменам-параолімпійцям
Рамін ГАСАНОВ
Журналіст
Президент України Віктор Ющенко підписав розпорядження “Про призначення стипендій Президента України для видатних спортсменів із параолімпійських і дефлімпійських видів спорту та їх тренерів”. Серед 62 стипендіатів – і наші земляки – полтавці Геннадій Закладний та Інна Рєзнік.
25-річний Геннадій на Параолімпійських іграх минулого року став чемпіоном світу з настільного тенісу, а 16-річна Інна – чемпіонкою світу з карате. Вони отримали стипендії у розмірі по 9 тисяч гривень.
Як розповів директор обласного управління Українського центру з фізичної культури і спорту інвалідів “Інваспорт” Олександр Верещака, тепер наші спортсмени готуються до Дефлімпійських ігор, що проходитимуть у вересні цього року в Тайвані.
Несолодке ралі у пустелі Цукру
В’ячеслав П’ЯТАК
Журналіст
Холдингова компанія “АвтоКрАЗ” надасть спортивну вантажівку КрАЗ-5233ВЕ-О8Б-Д1О для участі в щорічному ралі, що проходитиме з 14 по 28 березня в марокканській пустелі Цукру. Нещодавно між ХК “АвтоКрАЗ” і Національною автомобільною лігою підписана угода про спільну участь в жіночому ралі “Rallye Aicha des Gazelles” й затверджений план підготовки автомобіля і команди, повідомляє прес-служба холдингової компанії. Україну представлятимуть перший пілот Ірина Кравець і штурман Таліна Деджіроламо.
Хоч КрАЗ називають автомобілем, для якого немає перешкод, але гонка в пустелі для нього перше масштабне випробування, йдеться у повідомленні.
“Rallye Aicha des Gazelles” – єдине в світі жіноче змагання з орієнтування на автомобілях, мотоциклах, квадроциклах. Воно проводиться з 1990 року під патронатом короля Марокко Мохаммеда VI. Цю гонку називають “жіночий Дакар” – за 14 днів учасниці долають 2 500 кілометрів піщаних дюн по пустелі Цукру. На відміну від “чоловічого Дакара”, учасниці “Rallye Aicha des Gazelles” орієнтуються винятково за компасом і топографічною картою, використання систем супутникової навігації, технічна допомога категорично заборонені. Швидкість – не головне. Головне – уміння управляти автомобілем в умовах абсолютного бездоріжжя. Переможцем стане той, хто здолає більше кілометрів і дістанеться до фінішу без штрафних балів.
Хіти від квартету “Класика”
В’ячеслав П’ЯТАК
Журналіст
Чудовим подарунком для полтавців став благочинний концерт квартету “Класика” міського духового оркестру “Полтава”, що відбувся в Галереї мистецтв.
Володимир Кухаренко – бас-тромбон і тенори-тромбони Сергій Андрусенко, Дмитро Головашич та Едуард Головашич представили переклади з хорових творів “Нова радість”, “Щедрик” та “Добрий вечір”, які тепло сприйняла аудиторія. На концерті прозвучали і твори Штрауса, Дашкевича, Мейзеля.
Квартет “Класика” подарував слухачам гарний настрій, а вони полюбили тромбон.”Зоря Полтавщини”, 2 стор., 13_01_09
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.