Виправдовуючи високу довіру

Довго тішили себе примарними ілюзіями, що колись і в них буде газ, бо ось і газопровід зовсім поруч… Але навзамін мали тільки серйозні екологічні проблеми, бо земля на городах, як висловився Сагайдацький сільський голова Володимир Рудич, стала схожою на солідол. Свою відповідальність перед цією громадою місцева влада відчувала постійно. Але тільки недавно завдяки турботі органів місцевого самоврядування й голови райради до села було подано довгоочікуване голубе паливо.
А скільки інших проблем довелося вирішувати Олександру Дзюбі! І тоді, коли був головою виконкому Яреськівської сільської ради, і в перебудовні роки на зламі епох та становлення Української держави, коли вміло керував  сільгосппідприємством у Федунці. Нині на його плечі лягла ще важча ноша: депутати Шишацької районної ради довірили йому право бути їхнім головою. Відтак тепер треба нести відповідальність за все, що діється в територіальних громадах району, дбати про розвиток місцевого самоврядування, налагоджувати конструктивну роботу депутатів у раді.
Район активно готується до відзначення
200-річного ювілею Миколи Гоголя. Підготовку ходу реконструкції заповідника-музею постійно організовує господарник Олександр Дзюба. Він дбає не лише про залучення якомога більших коштів у район, а й про те, як їх раціонально, по-господарськи використати.
У тому, що Шишацький район уже стільки років у лідерах з агропромислового розвитку на Полтавщині, – теж заслуга районної ради та її керівника. На полях сільгосппідприємств добре родять зернові, цукрові буряки, соняшник, кукурудза, гречка, найбільше виробляється молока, а за щільністю поголів'я худоби рівних шишачанам немає не тільки в області, а й, либонь, у всій Україні. А ще – найсучасніші технології у господарствах ЗAT АПО "Цукровик Полтавщини", ТОВ "Вікторія-Агроекспо", багатющий досвід виробництва екологічно чистої продукції в приватному підприєм-
стві "Агроекологія".
Олександр Дзюба належить до числа тих небайдужих людей, хто близько до серця сприймає і чужий біль. Це саме він поклопотався й доклав власних коштів, щоб у його рідному селі Яреськи були гідно вшановані земляки-герої Сергій Коротун і Олександр Дзюба, які полягли смертю хоробрих у далекому Афганістані. Дбайливо доглянуті їхні могили, а навесні на одному з мальовничих яреськівських пагорбів біля Псла закладено сквер – як знак пам'яті про воїнів-афганців.
Не менш близькі й зрозумілі йому проблеми медиків, освітян, працівників культури. Багато зусиль до-
кладає для розвитку масового спорту, і футболу зо-
крема. В районі щорічно проводиться обласний турнір "Шишацький кубок", наші команди займають призові місця в обласній першості та на різних турнірах. Цього року у Воскобійниках облаштовано футбольний майданчик зі штучним покриттям і підготовлено основу для такого ж у райцентрі…
З нагоди Дня місцевого самоврядування Указом Президента України голову Шишацької районної ради Олександра Петровича Дзюбу нагороджено орденом "За заслуги" III ступеня за вагомий особистий внесок у розвиток місцевого самоврядування, багаторічну сумлінну працю і високий професіоналізм.
Від редакції. Нещодавно Олександру Петровичу Дзюбі виповнилося 60 років. До щирих вітань приєднуємося й ми і зичимо ювіляру всіляких гараздів.
“Зоря Полтавщини”, 15 стор., 9 січня 2009
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.