Оце так яма!

Безпосередню координацію діяльності "конвертаційного" центру здійснювала 40-річна мешканка Кременчука. До складу угруповання входило декілька активних учасників, котрі виступали засновниками та керівниками відразу всіх вказаних підприємств, та ряд "добровільних помічників", які виконували обов'язки бухгалтерів, кур'єрів, охоронців і своєрідних "менеджерів" із залучення до співпраці нових клієнтів.
Незважаючи на "приписку", фактичним місцем "дислокації" цих суб'єктів господарювання слугувала невелика однокімнатна квартира в двоповерховому будинку на одній із вулиць Кременчука. В стінах цього "центрального офісу" акумулювалися готівкові грошові потоки, які надходили від підприємств-вигодонабувачів на банківські рахунки фіктивних структур, та зберігалася фінансова документація більшості його "структурних" підрозділів.
Як з'ясувалося, загальний обіг коштів на рахунках задіяних у злочинній схемі фіктивних та транзитних підприємств за поточний рік склав понад 280 мільйонів гривень, які в подальшому були зняті готівкою та передані замовникам за відповідну винагороду.
– За матеріалами оперативних відпрацювань, проведених податковою міліцією, – розповідає перший заступник голови – начальник управління податкової міліції ДПА у Полтавській області Олег Дігтярь, – прокуратура Полтавської області порушила кримінальну справу.
До речі, "центральний офіс" співробітникам податкової міліції довелося брати штурмом – як з'ясувалось, забарикадувавшись за металевими дверима, його очільники гарячково намагалися сховати більше трьохсот тисяч гривень, щойно привезених із банку та приготовлених для передачі черговому замовнику. Втім, невдовзі ці гроші "знайшлись" – схованкою слугував дитячий комбінезончик трирічного сина однієї з активних учасниць псевдоструктури…
Загалом у ході ліквідації тіньової структури працівники податкової міліції заблокували на рахунках підконтрольних фірм у шести банківських установах міста більше півмільйона гривень. Організатора злочинного угруповання й одну з її головних "помічниць" взято під варту, вирішується питання щодо притягнення до відповідальності за ухилення від сплати податків посадових осіб підприємств-контрагентів із числа замовників конвертування та проводяться заходи, спрямовані на відшкодування збитків, завданих державі.
”Зоря Полтавщини”, 1 стор., 13_03_09
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.