Партнерство в інтересах громади

Щодо останнього, то Віктор Лотоус запевнив, що на 2009 рік уже підписано угоду про соціально-економічне партнерство між міською радою та підприємством, а також оприлюднив кошторис благодійного фонду – три мільйони гривень. Порівняно з нинішнім роком сума не зменшилася, але нині ситуація зовсім інша. “Ще невідомо, якими насправді будуть обсяги падіння виробництва, – наголосив Віктор Вікторович, – тому щось прогнозувати дуже складно”.
Комбінат має намір профінансувати цільовим методом закупівлю медичного діагностичного обладнання вартістю мільйон гривень для міської лікарні. Щодо благодійних програм на 2009 рік, то у керівництва акціонерного товариства є прагнення зберегти традиційну практику наповнення благодійного фонду, за рахунок якого, власне, у Комсомольську й реалізують практично усі міські програми: освітлення вулиць, дитсадків, житлового фонду, ремонтні роботи на дорогах, придбання медикаментів і пально-мастильних матеріалів, улаштування пандусів, зубопротезування, дитяче харчування, реабілітація дітей-інвалідів у Кременчуцькому реабілітаційному центрі, фінансування міської лікарні, а також матеріальна допомога найменш соціально захищеним громадянам.
Ще однією вагомою складовою казни Комсомольська є бюджет розвитку міста, який формується за рахунок коштів від продажу землі гірничо-збагачувальному комбінату та іншим юридичним суб’єктам. Віктор Лотоус підкреслив, що більшу частину землі, на якій розташовано виробництво ПГЗК, ще не викуплено. Водночас це те питання, яке потребує узгодження на рівні акціонерів.
Щодо загальних перспектив колективу гірничозбагачувальників, то Віктор Лотоус відповів так:
– Хочу вірити, що 2009 рік буде таким же успішним, як і попередній. Порівняно з 2007 роком у 2008-му відбулося зниження виробництва лише на два відсотки. Ми провели низку заходів щодо реконструкції та модернізації нашого виробництва, придбали нове обладнання. Тож готові до випробувань економічною кризою. Середньомісячна зарплата на комбінаті, у порівнянні з 2007 роком, зросла майже на сорок відсотків. Разом із тим остаточні прогнози можна буде робити лише після першого квітня 2009 року. Справа в тому, що наше підприємство орієнтоване на експорт власної продукції, і всі контракти ми підписуємо навесні, а не з першого січня. Зрозуміло, що у нас також є багато проблем. Ще не закінчено реформу щодо оплати праці, не вирішено повною мірою питання мотивації до підвищення кваліфікації, продуктивності праці, навчання тощо. Є проблема і в забезпеченні наших працівників житлом. За прогнозами експертів, ціна на залізорудну сировину у порівнянні з докризовим періодом знизиться на третину. Однак ми не плануємо скорочення працюючих на комбінаті. Якщо вони й будуть, то не у зв’язку з економічною кризою, а в рамках програм, за якими ми працюємо. Якщо посада підпаде під скорочення, то людині запропонують іншу роботу на ПГЗК. На початку року плануємо виплатити 13-ту зарплату всім працюючим, що стане для них хорошим різдвяним подарунком.
Нині в Комсомольську нараховують 17 тисяч осіб працюючого населення, в тому числі вісім тисяч трудиться на ПГЗК. Причому відрахування податку з них, як із фізичних осіб, формують 56 відсотків міського бюджету. Тож міський голова Сергій Супрун під час конференції від імені громади висловив щиру вдячність Віктору Лотоусу, акціонерам комбінату, його трудовому колективу за відповідальну партнерську співпрацю, яка дає можливість належним чином розвивати місто.
“Зоря Полтавщини”, 3 стор., 9 січня 2009
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.