Дорогу здолає той, хто йде

Освітяни Полтавщини, у тому числі й викладачі вищих навчальних закладів III–IV рівнів акредитації, підтримують чітко визначені в цих програмних документах орієнтири на входження в освітній і науковий простір Європи, на здійснення модернізації освітньої діяльності в контексті європейських вимог, працюють над розв’язанням завдань практичного приєднання до Болонського процесу.
Зовнішнє незалежне оцінювання знань, яке проводилось у формі тестування, – одне з таких практичних завдань, яке педагоги області успішно провели у 2008 році.
Зовнішнє незалежне оцінювання знань є обов’язковим для кожного, хто хоче стати студентом вищого навчального закладу. Після 2009 року, на 18 році незалежності Української держави, планується здійснювати його винятково державною мовою.
Рада ректорів вищих навчальних закладів III–IV рівнів акредитації Полтавського регіону підтримує діяльність Міністерства освіти та науки України, чинного міністра, професора Івана Вакарчука з утвердження у сфері шкільництва української, державної, мови, оскільки глибоко переконані, що доля України та її освіти – це мова навчання. Якщо ми хочемо бути гідно представлені в європейському просторі, включаючи й освітній, то мусимо мати виразне національне обличчя й мову, яка довірена нам батьком української літературної мови – Іваном Котляревським.
Рада ректорів вищих навчальних закладів III–IV рівнів акредитації Полтавського регіону зовнішнє незалежне оцінювання знань випускників середніх шкіл розглядає як спосіб утвердження європейської ментальності в освіті. Держава Україна дає всім випускникам шкіл рівний доступ до вищої освіти, який базується на особистих знаннях кожного.
Дорогу долає той, хто йде. Прагнучи відкрити нашій молоді поступальний шлях розвитку, запрошуємо всіх освітян, громадські організації до відкритої співпраці.
Контактні телефони Ради ректорів ВНЗ III–IV рівнів акредитації Полтавського регіону:
2-28-50; 7-06-23.
“Зоря Полтавщини”, 4 стор., 26_12_08
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.