Від констатації – до дії

Про підсумки роботи системи цивільного захисту в 2008 році та визначення основних завдань на 2009 рік доповів начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Михайло Андрусенко.
Основним завданням у сфері захисту населення і території від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, наголошувалося на колегії, є здійснення комплексу заходів щодо запобігання та реагування на надзвичайні ситуації техногенного і природного характеру.
Про виконання бюджетних програм "Паспортизація, інвентаризація та реставрація пам'яток архітектури" і "Збереження архітектурної спадщини в заповідниках" поінформував заступник начальника управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Віталій Раздуй.
На території Полтавської області налічується 6646 пам'яток археології, історії, архітектури, сказав він. Із них до пам'яток архітектури та містобудування належить 481 об'єкт, із яких 62 – пам'ятники національного, 419 – місцевого значення. Наказом Міністерства регіонального розвитку та будівництва України затверджено план науково-проектних і ремонтно-реставраційних робіт у 2008 році за рахунок видатків бюджетної програми "Паспортизація, інвентаризація та реставрація пам'яток архітектури". По Полтавській області на 2008 рік до переліку об'єктів включено лише одну пам'ятку архітектури національного значення – Спасо-Преображенську церкву в селі Великі Сорочинці Миргородського району.
У цьому році, відповідно до програми, передбачено 400 тис.грн цільової субвенції на проведення ремонтно-реставраційних робіт Спасо-Преображенської церкви. Ця субвенція поділена на дві частини, перша з яких передбачає проведення проектних робіт та обстеження. Із вказаних коштів область отримала лише 98 тис. грн, які надійшли 11 грудня 2008 p., що практично унеможливлює їх своєчасне використання. Проте відповідні роботи вже ведуться.
Начальник головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Людмила Корнієнко розповіла про хід виконання розпорядження голови облдержадміністрації "Про обласні додаткові невідкладні заходи щодо створення умов життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостями та посилення соціального захисту інвалідів".
Начальник головного управління Держкомзему в Полтавській області Григорій Шарий доповів про стан розрахунків за використання земельних часток (паїв) громадян та земель запасу.
З обговорюваних питань прийнято відповідні рішення.
Зоря Полтавщини, Вівторок, 30 грудня 2008 р., 3 стор.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.