Тепло батьківських сердець

А згодом в обласний театр ляльок завітали члени 64 родин, які виховують прийомних дітей, на обласне свято “Тепло батьківських сердець”. Із кожного району області сюди з’їхалися діти та їхні названі батьки. На обласному святі йшлося про благословенність родинного кола, бо українська нація споконвіку була славна і міцна великими родами.
В Україні у 2005 році був прийнятий перший державний документ про охорону дитинства. Держава спонукала до того, щоб у нашому суспільстві було якнайменше покинутих дітей. За останні 2,5 року на Полтавщині 1,5 тисячі дітей отримали нові родини та власні домівки.
Голова облдержадміністрації Валерій Асадчев опікується учнями школи-інтернату ім. Крупської для дітей, позбавлених батьківського піклування. Вітаючи гостей зі святом, Валерій Асадчев розповів, що для нього воно особливе, адже саме в цей день він уперше познайомився з Сашком, який грав роль Святого Миколая в інтернаті, згодом  забрав хлопчика до себе додому. У цьому році роль Святого Миколая грав уже його брат Сергій. Зараз Валерій Асадчев опікується і Сергієм, бере на себе відповідальність за його подальшу долю. Валерій Михайлович забрав до себе і Сашкового друга Дениса. А ще родина Асадчевих опікується долею хлопчика Євгена із Сумської області. “Тому і я тепер багатодітний тато, – зауважив голова облдержадміністрації, – і скажу відверто: дуже від цього радію”. Голова облдержадміністрації побажав присутнім здоров’я і наснаги. Він наголосив, що сьогодні перед українцями стоїть важливе завдання – відродити справжню суть родини, адже це поняття лежить в основі традицій українського народу із надзвичайно глибинним змістом і міцним корінням.
Усім присутнім артисти творчих колективів Полтави подарували концерт. Батьки багатодітних родин, запрошені на свято, кожній дитині повезли солодкі гостинці від Святого Миколая.
Організаторами святкових дійств були служба у справах дітей, відділ у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації.
“Зоря Полтавщини”, 4 стор.,24_12_08
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.