Тарифи підвищуються, пільги залишаються

Хоча собівартість проїзду в тролейбусі становить 96 копійок, та майже 25% витрат, з метою соціального захисту населення, підприємству дотуватиме міський бюджет, а це – кілька сотень тисяч гривень на місяць. Але всі пільги при цьому збережені, зокрема й на виконання заходів програми "Турбота". Пільги залишилися і для полтавських учнів та студентів. Щоправда, дещо в іншій формі. До цього студенти й учні могли їздити за 35 копійок. Але такий розрахунок складний у звітності для КП "Полтаваелектроавтотранс". Тому було запропоновано ввести проїзні квитки, які для учнів коштуватимуть 14 гривень на місяць, а для студентів – 21 гривню (при вартості проїзного для громадян 41 гривня).
Услід за КП "Полтаваелектроавтотранс" і решта компаній-перевізників Полтави просять Полтавський міськвиконком дозволу підвищити ціну на проїзд на 25 копійок. У міських маршрутних таксі – на 20%, до 1,5 гривні, в автобусах – на 25%, до 1,25 гривні. Пояснюють такий крок нерентабельністю. Перевізники вважають, що нинішній тариф не покриває собівартості їхніх перевезень. Також вони мотивують необхідність підвищення тарифів зростанням цін на запчастини і технічне обслуговування авто-
транспорту, а через низьку зарплату – плинністю кадрів на автопідприємствах.
І все ж, коли у світі ціни на нафту знижуються, а отже, дешевшають пально-мастильні матеріали, у нас підвищують ціни на проїзд.
“Зоря Полтавщини”, 2 стор.,24_12_08
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.