З турботою про тих, хто потребує допомоги

– Відділення має автономну систему подачі повітря та кисню, забезпечене кисневими концентраторами, – розповів начальник головного управління охорони здоров'я облдержадміністрації Віктор Лисак. – Для забезпечення респіраторної підтримки та температурного режиму воно оснащене сучасним обладнанням, загальна вартість якого – близько 940 тисяч гривень. Крім того, для його облаштування було використано близько 20 тисяч гривень благодійних коштів.
Нині на Полтавщині показник дитячої смертності зменшився на 16 відсотків порівняно з минулим роком, але проблеми дітей раннього віку залишаються актуальними. З 2005 по 2007 рік кількість передчасно народжених та хворих новонароджених збільшилася майже на 32 відсотки, тому в області є гостра потреба у збільшенні кількості ліжок для цієї категорії наймолодших її жителів.
– Відкриття відділення інтенсивного виходжування новонароджених – один із кроків у реалізації програми щодо пріоритетності розвитку медичної галузі, яка охоплює всі рівні медичної допомоги, – зазначив під час урочистого відкриття голова облдержадміністрації Валерій Асадчев. – У цьому напрямку ми працюємо над створенням єдиного медичного простору, що дасть можливість оптимізувати мережу медичних закладів і підвищити ефективність використання коштів.
У відкритті відділення також взяли участь заступник голови облдержадміністрації, депутат обласної ради Надія Мякушко, заступник голови обласної ради Володимир Марченко, головні лікарі медичних установ.
* * *
Подарунок від Святого Миколая отримали й дорослі жителі області: на базі Полтавської обласної клінічної лікарні відновного лікування та діагностики розпочало свою роботу обласне ортопедичне відділення. Воно розраховане на 30 ліжок, у тому числі 25 ортопедичних та 5 ліжок для відновного лікування осіб, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС.
– У відділенні обладнано операційний блок, встановлено сучасну апаратуру, пристрої, воно забезпечене відповідним інструментарієм, – розповів завідуючий ортопедичним відділенням Володимир Хомрач. – Функціонує також палата інтенсивної терапії, обладнана, як-то кажуть, за останнім словом медичних технологій. Палати розраховані на двох пацієнтів, з централізованим телефонним зв'язком.
У новому відділенні проводитимуться операції з ендопротезування кульшових та колінних суглобів, малоінвазивні артроскопічні втручання на колінному суглобі, сучасні методи остеосинтезу.
“Зоря Полтавщини”, 1 стор.,24_12_08
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.