“Пожартував”…

Телефонний зв'язок був нетривалим, тож встановити, звідки та хто саме телефонував, оперативний черговий не зміг.
За вказаною адресою негайно виїхали слідчо-оперативна група та машина “швидкої допомоги”. Коли ж  прибули на місце події, то виявилося, що господарі квартири ні про яке вбивство нічого не знають і нікуди з цього приводу не телефонували. Іншими словами – виклик був неправдивим.
Шкодуючи за даремно згаяним часом, слідчо-оперативна група повернулася до райвідділу. А невдовзі було знайдено й "жартівника". Завдяки оперативно-розшуковим заходам правоохоронців вже за кілька годин чоловік, який повідомив про "вбивство", знаходився у Київському райвідділі й давав пояснення.
Мешканець Полтави, якому 24 роки, за його свідченнями, і справді вирішив пожартувати. Він останнім часом ніде не працює, тож цей день проводив у колі своєї сім'ї – з дружиною та півторарічною донькою. Ближче до обіду вийшов на ринок купити продуктів, тут йому і прийшла думка зателефонувати за номером "02" та повідомити про вбивство. Знайти якесь логічне обгрунтування такого вчинку чоловік не зміг.
– Зараз Київським райвідділом міліції вирішується питання про порушення кримінальної справи щодо цього громадянина за статтею 259 Кримінального кодексу України, – зазначає начальник Київського РВ ПМУ підполковник міліції Ігор Рудь, – це завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян. За свій вчинок він може отримати до п'яти років обмеження волі. Однак, яке б покарання не отримав правопорушник, головне, на мою думку, щоб і він сам, і всі громадяни зрозуміли антиморальність цього вчинку. Адже в той час, як працівники міліції і "швидкої допомоги" були на виїзді за викликом "жартівника", хтось і справді міг реально потребувати їхньої допомоги.
Зоря Полтавщини, П’ятниця, 19 грудня 2008 р., 19 стор.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.