Полтавщина

Планується, що до 2010 року села Полтавщини газифікують повністю. Цьогоріч ввели в дію газопроводи до сіл Скибинців і Нетратівки Чорнухинського району та завершили будівництво газової магістралі до села Василівки Семенівського району. Окрім цього, до кінця нинішнього року заплановано спорудити підвідні газові мережі до сіл Короваїв, Кулажинців та Жовтневого Гребінківського району, Карабазівки Зіньківського району.
Премії для молодих учених
Глава нашої держави Віктор Ющенко на підставі подання Комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки підписав Указ “Про присудження щорічних премій Президента України для молодих вчених 2008 року”.
Серед 40 лауреатів премії – троє наших земляків. Зокрема, кандидатові технічних наук, доцентові Кременчуцького державного політехнічного університету імені М.В.Остроградського Тетяні Кореньковій премія Президента України присуджена за роботу “Енергозберігаючі системи та технології керування насосними агрегатами і комплексами”. Її колезі, кандидатові технічних наук Миколі Морозу, – за розробку технології збирання зернових культур методом обчісування рослин на корені. Кандидатові технічних наук, доцентові Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка Антону Махіньку – за роботу “Надійність елементів металоконструкцій під дією випадкових змінних навантажень”.
Премія Президента України молодим науковцям присуджується за видатні досягнення в галузі природничих, технічних та гуманітарних наук, які сприяють дальшому розвитку науки, суспільному прогресу і утверджують високий авторитет вітчизняної науки у світі. Нині її сума становить 10 тисяч гривень.
У Диканьці – новий сервісний центр

Першою ластівкою в Україні назвали сервісний центр ТОВ “Сміт Сервісез Юкрейн” з ремонту та обслуговування бурового інструменту та обладнання, який відкрився в Диканьці. Компанія “Сміт Юкрейн” працює на нафтогазовому ринку України з 1998 року і зарекомендувала себе як надійний постачальник високоякісного ефективного устаткування та технологій для буріння. Серед її замовників – найбільші нафтогазодобувні підприємства України, спільні та іноземні компанії, що працюють на території країни.
Сервісний центр діятиме в селищі на території колишньої “Сільгосптехніки”. На його відкриття завітали керівники і представники багатьох провідних компаній нафтогазового комплексу.
Молоде мистецтво проти СНІДу

Всесвітній день боротьби зі Снідом засвідчив про глибоку стурбованість молоді Кременчука станом поширення цієї небезпечної хвороби в Україні. За підтримки виконкому Кременчуцької міської ради та особисто міського голови Миколи Глухова спільними зусиллями відділу в справах сім’ї та молоді, управлінь освіти і культури, Центру соціальних служб для молоді в міському Палаці культури проведено широкомасштабну загальноміську профілактичну акцію. До її програми увійшли виставка дитячих малюнків “Дороги, які ми обираємо”, розповсюдження інформаційно-просвітницьких матеріалів і профілактичної літератури, трансляція відеофільмів.
 У виставі Андрія Кареліна під назвою “СМС” (“Врятуй мою душу”), яку ще рік тому під керівництвом режисера Олени Тимофєєвої презентував народний театр-студія “Лілея” Кременчуцького державного політехнічного університету імені М.В.Остроградського, висвітлено проблеми сучасної молоді, яка потрапила до тенет СНІДу, наркотиків чи алкоголю. Вистава нікого не залишила байдужим, адже СНІД може вразити кожного.
“Зоря Полтавщини”, 9_12_08, 2 стор.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.