Полтавщина

Свої ескізи майбутніх скульптур уже надав відомий скульптор із Комсомольська Олег Рябо. Міська влада натомість вирішила розширити рамки скульпторських ідей і готує рішення міськвиконкому про оголошення відповідного конкурсу з тим, щоб залучити до нього якомога більше фахівців і студентів профільних навчальних закладів.
Щодо розташування скульптур, то скульптурне зображення щуки встановлять ближче до Дніпра, а пам’ятник чумаку – в якомусь із парків, де буває багато відпочиваючих. Матеріалом для виготовлення скульптур обов’язково має бути кремінь.

  “Космічні” здобутки полтавців
Анатолій ДРАЧИНСЬКИЙ
Заступник директора Полтавського обласного
центру науково-технічної творчості учнівської молоді

нещодавно вихованці обласного наукового астрономо-космічного об’єднання “Персей”, що діє при Полтавському обласному центрі науково-технічної творчості учнівської молоді, взяли участь у всеукраїнському конкурсі-захисті “Мирний космос” у молодіжному аерокосмічному об’єднанні “Сузір’я” в Києві.
Склад цьогорічного журі був представлений здебільшого досвідченими викладачами Національного технічного університету “Київський політехнічний інститут”, зокрема одного з провідних його факультетів – авіаційних та космічних систем. Роботи школярів оцінювали видатні науковці, освітяни, ветерани космодрому Байконур. Абсолютну першість на конкурсі виборов десятикласник ЗОШ љ 25 м. Полтави Роман Хміль із власною моделлю марсохода. Срібну медаль отримав переможець цьогорічного всеукраїнського колоквіуму “Космос. Людина. Духовність” – дев’ятикласник Полтавської гімназії љ 9 Антон Купріянов, бронзові нагороди здобули дев’ятикласник гімназії љ 9 Сергій Колісник та восьмикласник гімназії љ 32 Дмитро Борщов.

Визначні дати – очима дітей
Ілона БОГАЧ
Журналіст

у  Полтавському художньому музеї (Галереї мистецтв) відбулося урочисте закриття виставки творчих робіт юних полтавців – переможців і лауреатів міського дитячо-юнацького конкурсу образотворчого мистецтва, присвяченого 200-річчю від дня народження М.В.Гоголя та 300-річчю Полтавської битви, оголошеного ГО “Фонд захисту і підтримки талановитих дітей”.
На конкурс було представлено близько 250 робіт юних талантів. Всі твори відзначаються оригінальністю, дитячим теплом та добротою і водночас – глибоким розкриттям обраної теми. За рішенням журі визначено 19 переможців та 12 лауреатів у трьох вікових групах. Перші місця зайняли Вероніка Череваньова, Ірина Байрачна, Наталія Юрченко, Олександра Пчелінцева, Валентина Ландик. Учасники та лауреати нагороджені дипломами й отримали цінні дарунки і сувеніри Фонду, солодощі від спонсорів.
Для заохочення до творчості юних художників до Новорічних свят Фонд видасть настінний календар, куди увійдуть найкращі роботи з конкурсу, повідомив директор ГО “Фонд захисту і підтримки талановитих дітей” Анатолій Лобач.

Вшанували юних екологів
Ніна КОНДРАТЮК
“Зоря Полтавщини”

на базі Полтавського державного педагогічного університету імені В.Г.Короленка відбувся обласний збір юних екологів, дослідників довкілля, учасників всеукраїнських і обласних акцій та конкурсів.
Його організаторами стали головне управління освіти і науки облдержадміністрації та обласний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді. До Полтави з’їхалися 200 юннатів із 21 району та 5 міст області, які брали участь у всеукраїнських конкурсах “Мій рідний край, моя земля”, “Галерея кімнатних рослин”, “Парки – легені міст і сіл”, “До чистих джерел”, трудових акціях “Турботу молоді – тобі, Україно!”, “Зелений паросток майбутнього”, дитячому конкурсі “Джміль та Бджілка”, обласному конкурсі екологічних плакатів “Природа і люди”.
Переможців та призерів акцій і конкурсів нагороджено дипломами головного управління освіти і науки облдержадміністрації, грамотами Полтавського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді та цінними подарунками. Учасників і гостей вітав танцювальний колектив “Сузір’я” спеціалізованого НВК љ 86 м.Полтави.
“Зоря Полтавщини”, 10_12_08, 2 стор.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.