На ниві життєвій і хліборобській

Народився у Сумській області, та практично від самого початку трудової діяльності доля назавжди пов'язала його з Полтавщиною. А почався цей зв'язок відразу по закінченні Полтавського сільськогосподарського інституту, коли молодого спеціаліста Василя Степенка у 1974 році направили працювати головним економістом колгоспу імені Воровського Полтавського району.
Через кілька років Василь Іванович очолив це господарство. За час його керівництва, а це майже 10 років, колгосп досяг значних показників фінансово-господарської діяльності й став одним із кращих не тільки в районі, а й в області. Тож не випадково у 1987 році Василя Степенка обрали першим секретарем Полтавського райкому Компартії України, в 1990 році – народним депутатом України. Виправдавши довіру виборців, Василь Іванович і вдруге в 1994 році обирається до Верховної Ради України. З 1999 року він – перший заступник голови облдержадміністрації, з 2000-го – начальник головного управління сільського господарства і продовольства. В цей час на селі відбувається реформування сільгосппідприємств, впровадження нових технологій агропромислового виробництва. Починаючи з 2001 року, в області збільшуються обсяги виробництва тваринницької продукції, зростає продуктивність галузі, зменшується сума заборгованості з виплати заробітної плати селянам.
У 2002 році Василь Степенко призначений на посаду голови Полтавської райдержадміністрації. Збереження виробничого потенціалу та інфраструктури району – таким було завдання керівника виконавчої влади. І багато в чому його вдалося виконати, бо вже у наступному році приріст обсягів виробництва продукції промисловими підприємствами приміського району склав 26,5%, прискорили темпи й будівельники. Протягом року газифіковано 377 сільських осель, зв'язківцями введено в експлуатацію дві цифрові АТС, телефонізовано ФАПи, проведено ремонт 502 кілометрів радіоліній…
Нині Василь Степенко – президент асоціації "Насіння Полтавщини", хліборобська нива знову покликала до себе свого дбайливого сина.
Кандидат економічних наук, заслужений працівник сільського господарства України, кавалер орденів "Знак Пошани" та "За заслуги" ІІІ ступеня Василь Іванович Степенко днями відзначив своє 60-річчя.
З роси й води Вам, Василю Івановичу, на довгії літа – козацького здоров'я, успіхів у здійсненні життєвих  планів – цього бажає Вам колектив редакції всеукраїнської громадсько-політичної газети "Зоря Полтавщини", приєднуючись до численних привітань, які вже прозвучали на Вашу адресу.
“Зоря Полтавщини”, 17 стор., 5_12_08
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.