Яку воду ми п’ємо

Новосанжарський селищний комбінат комунальних підприємств, комбінат комунальних підприємств (смт Котельва), Диканський комбінат комунальних підприємств, Машівське житлово-комунальне підприємство, Великобагачанський комбінат комунальних підприємств, КП “Пирятинський водоканал”, Решетилівське комунальне підприємство “Водоканал”. Як повідомляє прес-служба ДП “Полтавастандартметрологія”, порушення вимог стандартів, норм і правил було встановлено на всіх перевірених підприємствах.
Так, за органолептичними показниками (запах, смак і присмак) вода не відповідала вимогам у КП “Житлово-комунальний комбінат” у селі Терешках, а також у Машівці та Решетилівці. Серед порушень хімічних показників є завищений вміст сухого залишку та хлоридів у КП в селі Терешках та КП “Пирятинський водоканал”, завищений вміст фтору у воді, якою користуються мешканці Нових Санжар, Великої Багачки, Решетилівки, Пирятина, завищений вміст заліза в машівській воді. За мікробіологічними показниками “не вклалися” у вимоги стандарту Машівське та Решетилівське комунальні підприємства.
Крім того, було встановлено й інші порушення, серед яких найчастіше відсутній дозвіл на користування надрами, не проводяться роботи з поліпшення якості питної води; відсутній перелік показників контролю води і періодичність відбору проб, узгоджені з установами санітарно-епідеміологічної служби; незадовільний  санітарний стан свердловин; відсутній контроль води після хлорування мереж.
За результатами перевірок видано 8 приписів про усунення порушень, 7 приписів – про заборону постачання питної води, застосовано 7 штрафних санкцій, до адміністративної відповідальності притягнуто 5 осіб.
“Зоря Полтавщини”, 2 стор., 2.12.08
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.