Полтавщина

Начальник відділу з питань молодіжної політики Держцентру позашкільної освіти Міністерства освіти і науки України, головний координатор акції Павло Горінов розповів про роботу фонду та результати акції, що в квітні цього року проводилася в Полтаві, а також в інших обласних центрах України.
– Всеукраїнський благодійний фонд “Від серця до серця”, створений у січні 2006 року за прикладом польського благодійного фонду “Великий оркестр Святкової Допомоги”, вже три роки поспіль на теренах України проводить акцію добровільного збору коштів для допомоги хворим дітям. Цього року вдалося зібрати більше 1 мільйона 700 тисяч гривень, в тому числі в Полтавській області – майже 30 тисяч. Наступну акцію проведемо в квітні 2009 року. Цього разу збиратимемо гроші, щоб допомогти дітям із вадами зору, – розповів Павло Горінов.
Захід проводиться за підтримки Міністерства освіти і науки України, управлінь освіти і науки, у справах сім'ї, молоді і спорту, в справах преси та інформації облдержадміністрації, галузевих відділів Полтавського міськвиконкому, обласного й міського центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, медиків.

Cанаторна путівка від податківців
Ілона БОГАЧ
Журналіст

Учень п'ятого класу Малосорочинського навчально-виховного комплексу Миргородського району Сергій Гришко став лауреатом Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості “Податки – очима дітей”, який проводить Державна податкова інспекція України. Його робота на тему “Будуймо разом спільний дім”, виконана у техніці викладання та плетіння з бісеру, соломки, тирси, тіста, була визнана кращою у районному конкурсі. У столиці помітили саме творчий підхід та оригінальність роботи Сергія. Тож його нагородили дипломом лауреата і путівкою до дитячого санаторного оздоровчого центру “Маяк” в Євпаторії.

Гірка правда
Лідія ЧЕРПАКОВА
Журналіст

В одній із кімнат літературно-меморіального музею В.Г.Короленка виставлені творчі роботи полтавського майстра Жана Радіонова,  присвячені вшануванню пам’яті жертв Голодомору і політичних репресій. Автор – свідок тих подій, п’ятирічним хлопчиком бачив у Полтаві пухлих від голоду людей. Жах від побаченого й почутого перелився в скульптурну композицію із дерева “Прокляття”.
Частина робіт присвячена бійцям УПА, які, “не шкодуючи життя, боронили свою родину, свою хату, рідну неньку-Україну від непроханих гостей – окупантів усіх мастей”. Так підписано під одним із панно.
Жан Васильович через свою творчість ділиться власними думками, мудрістю, життєвою філософією, його роботи називають притчами. Він – людина з академічними знаннями, великим життєвим досвідом: учасник війни, будівничий і експлуатаційник космічних стартових комплексів для виведення на орбіту космічних об’єктів на космодромі Плесецьк. З 1980 року розпочав активну мистецьку діяльність.

Зимова небезпека на водоймах
Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

На засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій її учасники обговорювали, як запобігти загибелі людей на водоймах області взимку.
Зима 2008–2009 рр. буде схожою на минулу, лише січень очікується дещо теплішим, прогнозують полтавські синоптики. Лід на водоймах буде, але нестійкий.
Традиційно найбільше на водоймах взимку потерпають рибалки. В області визначено 25 місць зимової риболовлі. Найпопулярнішим є басейн ріки Дніпро. І найбільша кількість надзвичайних подій трапляється на Кременчуцькому і Дніпродзержинському  водосховищах. Ситуацію поліпшило б створення рятувального поста у селі Пронозівка Глобинського району. Але, попри розроблену управлінням з питань НС облдержадміністрації програму, ось уже кілька років необхідні 703 тисячі гривень так і не виділено.
Щоправда, є й втішні новини. Планується, що вже у грудні нинішнього року обласна рятувально-водолазна служба буде оснащена аероглісером вартістю 92,5 тис. грн. Його зараз виготовляють на НПО “Європа-авіа”. Він стане гарною допомогою рятувальникам, адже на ньому можна пересуватися як  водою, так і льодом. Особливо незамінним цей плавзасіб  буде на тонкому льоду.
Ефективним способом пошуку та рятування рибалок є використання вертольотів. Вартість льотної години при цьому – близько 11 тис. грн. Оплата за виконані роботи здійснюється з обласного резервного фонду. Позаяк це надто дорого, то вертольоти планують застосовувати лише у тих випадках, де інші заходи виявляться неефективними.
“Зоря Полтавщини”, 2 стор., 2.12.08

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.