Я – першокурсник!

Ідея створення міжнародного об’єднання студентської молоді виникла в Європі наприкінці ХІХ століття. У 1893 році у Женеві на Міжнародному конгресі студентів-соціалістів було прийняте рішення про налагодження  і розвиток зв’язків між студентами різних країн. Істотно вплинули на розвиток студентського руху трагічні події осені 1939 року в Чехословаччині, коли студенти та викладачі вийшли на демонстрацію, аби відсвяткувати річницю створення держави. Підрозділи німецько-фашистських окупантів демонстрацію розігнали, а студентів-патріотів розстріляли. Відтоді 17 листопада стало днем боротьби студентів за свободу і демократію.
Міжнародний день студентів встановлений 17 листопада 1946 року на Всесвітньому конгресі студентів, що проходив у Празі.
День студента – одне з найулюбленіших свят молоді всього світу. Українські студенти дуже люблять це свято, адже бути студентом – це дуже цікаво і водночас відповідально.
Щоб дізнатися, як живеться цьогорічним першокурсникам, я звернулася до наймолодших студентів свого рідного педуніверситету, які поділилися враженнями від перших місяців студентського життя.
Юля Романенко:
– Група у нас маленька – 10 чоловік. Перші тижні було дуже важко. А ось за напруженими буднями нудьгувати не доводиться. Тепер ми як одна сім’я. Своє перше студентське свято відзначатимемо у гуртожитку з друзями.
Іра Гуренко:
– Дуже задоволена умовами, які нам запропонував наш університет. Розумію, що навчання тут – це нелегко і дуже відповідально. Головне – з’ясувати для себе, чого ти хочеш і чекаєш від навчання в цьому університеті. Також важливі дружні стосунки з одногрупниками.
Оксана Горбань:
– Мені дуже цікаво навчатися – я відкрила для себе багато нового, студентське життя мені подобається. Я щаслива, що навчаюся саме у цьому університеті, адже це була моя найзаповітніша мрія.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.