Злились у танці талант і доля

Юлія ДУМКА
“Зоря Полтавщини”

Ніна Миколаївна займалася танцями із самого малечку – відтоді, як семирічною дівчинкою переступила поріг балетної студії. Потяг до народної творчості успадкувала від батьків – аматорів народного театру, організованого при полтавському товаристві "Просвіта".
Ніна Уварова-Латинська створила і очолювала відомі танцювальні колективи, що здобули звання народних. Один із них – народний етнографічно-фольклорний ансамбль танцю "Барвінок" Кобеляцького будинку культури, в якому Ніна Миколаївна пропрацювала кілька десятків років, а інший – "Полтавські рушники", створений нею при Полтавському міському будинку культури залізничників (нині – це Будинок науки і техніки Полтавської дирекції залізничних перевезень Південної залізниці).
Мотиви для своїх нових танцювальних постановок наша землячка брала з народних пісень, народних звичаїв, фольклору, які збирала в полтавських селах. Тому всі її танці, що вирізняються самобутнім колоритом, вже не один десяток років знають і люблять не тільки в Полтаві, а й в усій Україні і навіть за кордоном.
Днями Ніна Миколаївна відзначила поважну і симпатичну дату. З днем народження ювілярку приїхали привітати її колишні вихованці – учасники танцювального ансамблю "Барвінок" (на фото). Вони виступають в інших колективах, навчають молодих виконавців мистецтву танцю, любов до якого передала талановитий балетмейстер Ніна Уварова-Латинська.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.